Cicle de músiques llatines a L’auditori

El departament de Músiques Modernes es vol centrar en la important cultura musical de L'Amèrica Llatina

L’Auditori es vol sumar-se a la cooperació en la integració de la immigració a Catalunya, on aquesta ja representa el 16% de la població. D’aquest total, la part més nombrosa és D’origen llatinoamericà, seguida per la magrebí i la D’altres països europeus.
Per això, propasa engegar un nou cicle dins el departament de Músiques Modernes, un cicle que se centri en la important cultura musical de L’Amèrica Llatina i que representi gran part del ventall D’estils que s’han creat en aquest vast territori.
Així, de gener a maig i de setembre a desembre, es programarà un concert o dos al mes dedicat a un país diferent cada vegada: Argentina, Colòmbia, Veneçuela, Cuba, Bolívia, Hondures, Equador, Perú, Nicaragua… Segons les característiques i necessitats tècniques de cada grup, els concerts es podran emplaçar a qualsevol de les tres sales de L’Auditori o, fins i tot, a alguna sala de Barcelona aconseguint així mantenir L’essència del grup en qüestió.
Salsa, danzón, mambo, cumbia, son, tango, timba, guajira, yaraví, bolero, vallenato? podríem seguir i seguir, perquè la riquesa sonora del territori del centre, del sud D’Amèrica i del Carib és impressionant, però, malauradament, tret D’alguns de més majoritaris, molts D’aquests estils no són prou coneguts pel públic català.
Tot això, amb L’objectiu D’impulsar la presència i la participació de les persones immigrades en un dels aspectes de la vida social més importants:la cultura.

Etiquetes: