Cinc hores de teatre a la casa de la soledat

Angélica Liddell torna al Lliure amb la maratoniana 'La casa de la fuerza'

L’Angélica Liddell diu que el 2 D’octubre del 2008, data del seu aniversari, es va sentir espantada, furiosa i trista. ?Estava fotuda pel pas del temps, i ja era plenament conscient que havia perdut tot allò que estimava o havia estimat’. El mateix dia, en busca D’alguna mena de contradicció, es va apuntar a un gimnàs, un D’aquests llocs dels quals sempre havia abominat. I allà, precisament, va néixer aquest espectacle. ?La casa de la fuerza és la casa de la soledat’ ?explica LiddelL’ ?el lloc on es compensa L’esgotament espiritual amb L’esgotament físic. És el lloc de la humiliació i de la frustració.?

Creadora D’un llenguatge teatral fonamentat en dialèctiques impossibles, les seves produccions oscil·len entre L’expressionisme punyent, la crítica social, la puresa, L’escatologia i la recerca del significat a través del dolor i de la subversió. La casa de la fuerza ens parla, segons L’autora, de com ?fracassa L’amor, fracassa la intel·ligència, i ens destruïm els uns als altres, per covardia, i humiliem i som humiliats fins al finaL’.

L’autora

Angélica Liddell (Figueres, 1966) és llicenciada en Psicologia i en Art dramàtic. La seva obra està formada per narrativa, poesia i accions, a més de textos teatrals, tretze del quals ja han estat estrenats a Espanya, Brasil, Colòmbia, Bolívia, Portugal, França, Alemanya, Xile i la República Txeca. Dirigeix la companyia Atra Bilis Teatro des del 1993. Ha rebut els guardons següents: Premi de Dramatúrgia Innovadora Casa de América 2003, Premi SGAE de Teatre 2004, Premi Ojo Crítico Segundo Milenio 2005 i ha estat finalista del Premi de Teatre Caja España 2005, accèssit del Premi Lope de Vega 2007. Ha estat nominada als Premis Max 2003 al Millor Espectacle Revelació amb El tríptico de la aflicción, als Premis Mayte de Teatre 2003 i al Premi Valle-Inclán de Teatre 2008. El 2008 estrena Perro muerto en tintorería: los fuertes al Centro Dramático Nacional i presenta El año de Ricardo a la segona edició de Radicals Lliure 2008, i Anfaegtelse. El 2009 va estrenar La casa de la fuerza i el 2010 va tornar al cicle Radicals amb Te haré invencible con mi derrota.

Etiquetes: