Cinema excèntric al CCCB

Vuitena edició del cicle de curts

Sota el títol Súper 8. Petit gran format, Xcèntric presenta del 8 a L’11 de gener projeccions, instal.lacions i una actuació en directe que tindran com a protagonista el cinema rodat en súper-8, des dels anys 60 fins avui.
Grans autors com Derek Jarman o Peter Tscherkassky, juntament amb autors amateur i joves realitzadors conformaran la programació més ?pop? D’aquesta temporada. Els espectadors també podran portar de casa les seves bobines i visionar-les.

Xcèntric presenta en primícia a Espanya MOBILESKINO (Basilea) i LOS SUPEROCHEROS (Amsterdam- Empordà). El jove col.lectiu suís Mobileskino instal.larà els seus originals jocs interactius creats completament en format Súper-8. Los Superocheros presentaran una actuació musical que integra pel.lícules ?orfes’ en Súper-8 en un espectacle creat exclusivament per a Xcèntric.

L’abril de 1965, Eastman Kodak introduí al mercat una nova i millorada versió del format 8mm, al que va anomenar ?súper-8?. Un format humil, pensat per a rodar home movies, però amb el qual grans artistes han trobat el seu mitjà D’expressió, ja sigui per la seva facilitat D’ús, la seva estètica o simplement perquè és el format cinematogràfic més barat. L’obra recent de joves autors que recuperen el súper-8 amb finalitats artístiques recorda que el format continua viu. Les projeccions i instal.lacions D’aquesta mostra celebren allò amateur, pop i familiar, D’una banda, i el cinema ?amb majúscules’ de L’altra.

Etiquetes:
,