La cinquena edició de CROQUIS_BCN se celebrarà els propers 19 i 20 de gener a la Sala Beckett

El projecte és una mostra de projectes escènics en fase de creació

Redacció.- El projecte CROQUIS_BCN, organitzat pel Centre Cívic Can Felipa, Agost Produccions i la Sala Beckett, és una mostra de projectes d’arts escèniques en fase de creació. Les companyies comparteixen el procés amb el públic, presentant un fragment de la peça i debatent-lo amb els espectadors. Així, es pretén generar un espai on les companyies i/o els projectes escènics que s’hi presenten puguin obtenir l’opinió del públic i un comentari potencialment influent sobre la creació final.
Com a novetat, en aquesta 5a edició s’ha obert una convocatòria de públic, activa fins al 17 de gener.
Els espectadors interessats en assistir de públic, cal que s’inscriguin aquí.
A CROQUIS_BCN el públic es converteix en col·laborador i ofereix feedback i una “mirada externa” als diferents projectes escènics que es troben en fase de creació.
Les propostes que es podran veure els dies 19 i 20 de gener a la Sala Beckett són les següents:
Dissabte 19:
De Regno de Marcel Bagaria
La delació de Iris Hinojosa, Gerard Vilardaga i Javier Olaizola
Pussy Picnic del Col·lectiu VVAA
Diumenge 20:
Welcome to Siri’s party de The Followers
Delfos de Melcior Casals Castellar
A QUIÉN LE IMPORTA (Tu seràs el meu futur fan) de Cia Alokahlo
Després de cada mostra, se celebrarà un col·loqui en què creadors i públic compartiran punts de vista, dubtes i opinions.
L’ull extern
Normalment, els artistes obren les portes dels seus treballs al públic poc temps abans de l’estrena (buscant entrenament i rodatge) i convertint en poc útil qualsevol diàleg posterior amb els espectadors, ja que en aquestes circumstàncies, les modificacions o replantejaments que pot fer el creador són ja molt limitats. La proposta CROQUIS_BCN pretén que la relació entre espectadors i companyies tingui un sentit real, promovent l’encontre en una fase inicial de la creació.
L’ull o la mirada externa és quelcom habitual entre creadors, que confien en un altre company artístic perquè els ajudi en el procés de creació. En el cas de CROQUIS_BCN, el que es busca és un comentari fresc per part dels espectadors, un feedback intuïtiu, no especialitzat, sobre el que s’ha vist. El projecte vol generar un moment en el que les companyies treballin juntament amb els espectadors, que oferiran la seva visió des de les seves experteses vitals i sensibilitats, i com a públic més o menys assidu o com persones que no han anat mai al teatre.