Cinquena edició del Festival de Pasqua de Cervera

Amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Roger Mas, Joan Albert Amargós, Jordi Cervelló i la música de Joan Manén

Aquest dijous 2 d’abril es reprèn la cinquena edició del Festival de Pasqua de Cervera de manera ben intensa i plena d’activitats amb la nova edició del Concurs de Videoclàssics, el documental sobre Joan Manén i la xerrada amb Jordi Cervelló en motiu del seu 80 aniversari.

El mateix dijous a les 21 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera, tindrà lloc el concert del 5è aniversari del Festival. La primera part, el director artístic, el cerverí Xavier Puig, dirigirà al capdavant de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, la Fanfarra de Jordi Cervelló i diverses obres de Joan Manén. La segona part hi haurà canvi de director agafant la batuta Joan Albert Amargós amb una obra pròpia, Mil·lenàrium, obertura per a una celebració i dirigint els arranjaments de Serrat Simfònic, que en aquesta ocasió estaran interpretats pel solsoní, Roger Mas. En les diverses parts del concert comptarà, també, amb la presència de Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Coral Ginesta de Cervera, Coral Infantil “Nova Cervera”, Daniel Blanch, piano i Sandra Roset, soprano.      

El Divendres Sant, 3 d’abril, pel matí es podran sentir en els Concerts de proximitat l’obra per a quartet de corda Remembrances de Jordi Cervelló pel Dalia Quartet i un concert de l’arpista Magdalena Barrera amb obres de Brotons i Montsalvatge. I a les set del vespre, els cantants Marta Matheu, Marta Infante, Toni Marsol, l’organista i director David Malet i al clave i en la direcció Dani Espasa seran els protagonistes, a l’Església de Sant Agustí, de les Lliçons de tenebres de François Couperin i de la Passió Jesu Christi de Josep Soler, que també és homenatjat en aquest festival.

 

Dissabte 4 d’abril, serà el torn de dues noves propostes de música actual als Concerts de proximitat: el Quartet Brossa, amb l’estrena d’una obra de Joan Manén i els quartets de Xavier Pagès i Carlota Baldrís; i la música dels tres compositors i intèrprets joves, Jordi Cornudella al clarinet, Francesc Guzman Bonet al violí i Carles Marigó al piano, que interpretaran obres compostes per ells mateixos.

El festival tancarà aquesta cinquena edició per la tarda amb un espectacle infantil titulat El Petit Manén i fet pels alumnes de l’Escola Oriol Martorell de Barcelona i amb la participació de l’actor Enric Arquimbau.

I al vespre es podrà sentir l’obra coral de Joan Manén interpretada pel Cor Lieder Càmera i amb la participació de la cantant Lídia Pujol que interpretarà cançons populars catalanes.