Circusland ha obert les portes a Besalú per explicar al visitant la història dels 250 anys de circ

Entre les peces més destacades del museu es troba la maqueta del circ Gleich


Redacció.- Circusland ha obert les portes a Besalú després de set mesos ininterromputs de treballs. La primera fase de l’equipament acull l’exposició permanent en els 1.500 metres quadrats de l’edifici racionalista de Cal Coro. L’adquisició d’aquest edifici, la seva rehabilitació i condicionament per a un ús públic i el muntatge expositiu han suposat una inversió aproximada d’1,7 milions d’euros.
En ple rendiment, el projecte pot arribar a comptar amb més de 1.000 m2 d’espais exteriors i 3.000 m2 dedicats a exposició permanent i temporal, tallers pedagògics, vela d’espectacles, arxiu, biblioteca, centre d’estudis o oficines.
Circusland mostra els orígens, història i evolució del circ a través de 537 peces. Disposades en tres plantes, les diferents sales de l’equipament expliquen al visitant la història dels 250 anys de circ a través d’un recorregut per les diferents disciplines de la pista, com l’acrobàcia, els equilibris, la màgia, els malabars o el trapezi.
Entre les peces més destacades del museu es troba la maqueta del circ Gleich, la més gran del món que desenvolupa amb detall com era un circ a principis del segle XX, el trapezi i un dels mallots de Pinito de Oro –la trapezista més famosa d’Europa– o la col·lecció d’una dotzena de vestits de cara blanca.
Més informació i venda d’entrades: https://circusland.org/