Cirque Aïtal presenta l’espectacle de circ contemporani Saison de Cirque

La companyia francesa planta la seva carpa a La Devesa de Girona

Redacció.- La companyia francesa Cirque Aïtal estrena a l’Estat, en el marc del festival Temporada Alta, la seva producció Saison de cirque. Coproduït pel festival i el projecte transfronterer Pyrenart, l’espectacle es veurà durant quatre dies en una gran carpa instal·lada al recinte de La Copa, a la Devesa de Girona.

L’espectacle, que tracta de la vida d’un circ itinerant, explica l’essència del circ a través de números i tècniques clàssiques com el cos a cos, el banquet, la barra russa, la volta eqüestre i els malabars, de la mà de 9 artistes d’excel·lència i una banda de música en directe. El muntatge explora la història i la tradició circense a partir de la seva pròpia experiència: com és una temporada de circ, què implica viure entre bastidors, com s’adapten a les estacions canviants i com és el seu aspecte cíclic.

El francès Victor Kathala i la finlandesa Kati Pikkarainen van fundar la companyia el 2004 i des d’aleshores han conegut tota mena d’intèrprets i artistes amb qui han compartit la passió pel circ. Ara aquests viatges i aventures són el centre d’aquesta creació, que reuneix sota una única carpa una gamma de talents i estils.

Els autors de l’espectacle, i també fundadors de la companyia, han creat aquest muntatge per explicar tots els detalls d’aquest ofici forjat a partir del circ tradicional i del contemporani. Ho fan amb gran delicadesa, al ritme d’un fals entrenament i amb una comèdia repetitiva.

Des del naixement de la companyia Cirque Aïtal el 2004 han rodat per tot França i altres països europeus amb les seves propostes. Han rebut una medalla de plata en el Festival Muncial del Cirque de Damain a París i han treballat amb companyies de circ com la finesa Circo Aereo i la suïssa Circus Monti. També han actuat a Louisiana Circus, al Festival Internacional d’Hèlsinki i al Grande Halle de la Villette de París. Amb la seva darrera producció, Pour le meilleur et pour le pire, han visitat diversos països europeus i han actuat a l’altra banda de l’Atlàntic.

Aquest espectacle forma part de la programació que Temporada Alta ofereix dins el marc de de la trobada de la Xarxa Internacional per a les Arts Escèniques Contemporànies (IETM) que de dijous a dissabte acollirà a Girona uns 150 professionals procedents de 18 països.

Saison de cirque
Cirque Aïtal
25 de novembre a les 20 h
26 de novembre a les 20 h
27 de novembre a les 18 h
28 de novembre a les 18 h
LA COPA (LA DEVESA)