"Ciutat Subterrània 03" torna a Tordera

L'exposició és resultat de la III residència de joves creadors a Mas Panella

Durant els mesos de gener i febrer de 2016, cinc joves creadores de Galícia, València, Uruguai, Barcelona i Sabadell es van instal·lar a Tordera per desenvolupar els seus projectes al voltant d’una temàtica comuna que dóna nom al projecte: Ciutat subterrània. Dos mesos durant els quals l’Anna Bonfill, la Lluci Juan, l’Uxía Larrosa, l’Anna Revuelto i la Magda Vaz van experimentar i crear cadascuna en una disciplina artística concreta, sobre realitats que sovint queden soterrades, són invisibles o bé són considerades un tema tabú en la societat actual.

 

El resultat del procés creatiu es va poder visitar durant el mes de març al CCCB en una mostra col·lectiva comissariada per la Tónia Coll, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Ara, l’exposició es trasllada al Teatre Clavé de Tordera, municipi que va veure néixer el projecte.

 

A Ciutat subterrània 03, l’Anna Bonfill investiga sobre les fronteres en el camp de les emocions a través d’una instal·lació creada amb materials com cordes, llana o fils; la Lluci Juan duu a terme un projecte de redescobriment de les històries personals de dones que han tingut una vida pública; l’Uxía Larrosa cerca, a través de la fotografia, el sentiment de por en l’àmbit nocturn; l’Anna Revuelto plasma a través del gravat aspectes de la sexualitat i del cos femení que són tabú en la societat actual; i la Magda Vaz usa el videoart per documentar la repetició de conductes quotidianes en la indústria tèxtil i el mercat dels diumenges de Tordera.

Etiquetes:
, , ,