Claire Ducreux i Mayte Martin protagonitzen la primera estrena de la temporada d’"Escenes" a L’Auditori

La Companyia Bratislava, Guillem Albà & The All in Orchestra, Za!, Cabo San Roque, Anna Hierro i Circ Pistolet són alguns altres protagonistas de la segona temporada d’ESCENES

La programació “Escenes” de L’Auditori acull aquest cap de setmana la primera estrena de la seva segona temporada. “Café d’Automne” és el títol d’aquest espectacle, produït per L’Auditori, que protagonitzen la ballarina Claire Ducreux i la cantaora Mayte Martin i que es representarà els dies 15, 16 i 17 de gener. Al voltant de la música de Mayte Martín, Claire Ducreux ha construït un univers de petits moments i encontres de diferents personatges situats en un parc un dia de tardor. “Ningú ha de quedar-se sense haver vist alguna vegada la bellesa que és capaç de crear una dona menuda d’ànima exquisida i il·luminada i amb una capacitat excepcional per tocar el cor de la gent…” Amb aquestes paraules descrivia la cantaora Mayte Martin a la ballarina Claire Ducreux després de composar-li un tema per a un dels seus treballs. D’aquest encontre neix aquest espectacle que compta també amb la participació del coreògraf i ballarí Toni Mira, el Quartet Quixote, Luis Carmona, piano i Ximo Clemente, contrabaix. Els universos creatius d’aquestes dues grans artistes es troben al servei de les emocions.

 

La segona temporada d’”Escenes” va començar el passat mes de desembre amb la reposició de l’espectacle El Clown Leandre i els Barcelona Clarinet Players repetint el sold out aconseguit durant la seva estrena el 2014.  Aquest any Escenes acollirà altres propostes com la que ens presentarà la Companyia Bratislava que ens acostarà el teatre musical. Estrenaran a L’Auditori l’adaptació catalana que preparen de l’opereta còmica “La vie parisienne”, de Jacques Offenbach. Un musical de petit format i una crítica satírica a la vida burgesa i al turisme de masses, escenificada ara a la Barcelona del segle XXI que porta per títol “Oh My God Barcelona!”. El més de març “Escenes” es revolucionarà amb l’arribada del clown Guillem Albà i The All in Orchestra. Marabunta, l’espectacle més esbojarrat de Guillem Albà es presenta en una nova dimensió a L’Auditori. Al show de clown enèrgic i energètic s’hi sumaran sorpreses i aparicions de celebritats del teatre, la música i la dansa amb cameos de luxe. La dansa arribarà a l’abril amb les “Nits del Caballo Bailador”. L’Auditori acollirà en primícia les primeres Nits del Caballo on es combinarà la música de ZA! i la violinista Sara Fontán, les màquines sonores de Cabo San Roque, així com amb tres joves talents de la dansa actual: Anna Hierro, Clara Tena i Victoria Macarte. Al maig serà el torn d’”Incert”, del Circ Pistolet, guardonat als Premis Zirkòlika 2014 (Gran Premi BBVA i millor director), que es presentarà en tres úniques funcions, amb la música en directe de Víctor Morató i Seis Pájaros de un Tiro. Sis siluetes que recorren l’escenari buscant una identitat col·lectiva davant de la incertesa i el no ser. Un espectacle d’equilibris acrobàtics que deixarà sense alè als més petits i sorprendrà als més grans pel seu llenguatge.

 

La temporada 14/15 L’Auditori va iniciar la programació “Escenes” amb la voluntat de crear espectacles singulars  que partint sempre de la música dialoguessin amb altres arts escèniques i disciplines artístiques. La proposta va ser un èxit de públic i va rebre molt bones crítiques. L’espectacle Sifonòfor de la companyia Animal Religion, produït i estrenat per “Escenes”, ha sigut guardonat aquest any amb el Gran Premi BBVA dels Premis Zirkòlika 2015.