"Claqué o no", canviar de feina potser una comèdia

Es podrà veure a la sala Baixos22 fins el 17 de setembre

Redacció.- Una dona amb una carrera brillant, una professió que li cau com anell al dit i que ocupa un lloc de feina molt important per a tothom, vol deixar-ho tot per dedicar-se professionalment a ballar claqué. Per acabar-ho d’adobar, en tant sols quinze segons, es fa evident per a tothom que la vegi que mai, mai, farà ni un sol pas de claqué que mereixi ser vist. Però ella vol ballar claqué. Un funcionari del govern, dedicat a que tothom ocupi el lloc de treball pel qual està més preparat i en el que, per tant, es sent més realitzat, ha arribat per frustrar els seus plans. Ella no pot ballar claqué.
Es pot canviar de vocació fàcilment’ És lícit voler canviar de carrera quan l’Estat t’ha subvencionat una carrera professional, una beca, o t’ha donat feina? Necessita la societat gent que comenci de zero una carrera als trenta, quaranta o seixanta anys, o és millor ser els millors en el que sabem fer? I nosaltres, per què tenim la necessitat de deixar-ho tot i començar de nou, viatjar, o canviar la professió que quan teníem 15 o 16 anys vam haver d’escollir?
La companyia Dara busca respostes a totes aquestes preguntes amb la seva nova comèdia Claqué o no, que es podrà veure a la sala Baixos22 fins el 17 de setembre.
EL CICLÓ, Cicle de Companyies independents en residència, neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, les companyies i la sala, i el teatre i el seu públic. Com a mostra de la seva consolidació com a projecte d’acompanyament a les companyies, en aquesta tercera edició repeteixen les cinc companyies que en van formar part l’any passat: Cia Casa Real, La Calòrica, Companyia Ignífuga, Dara i Col·lectiu La Santa. Un any més, les companyies comptaran amb espais d’assaig, producció executiva, acompanyament artístic, suport econòmic a la producció i recolzament per poder portar de gira els seus espectacles. Des del mes de novembre treballen en residència per desenvolupar i presentar cinc espectacles de nova creació units per la recerca de noves maneres d’expressar la contemporaneïtat i de relacionar-se amb el públic abans, durant i després de l’espectacle.

Etiquetes:
,