Clara Peya presenta el seu darrer treball dins el Festival ÍTACA

L'actuació posa en marxa la programació del festival al Baix Empordà que s'allargarà fins el 7 de juliol

Redacció.- La pianista i compositora Clara Peya, una de les creadores més originals i úniques dels darrers temps en l’escena musical del país, debuta al Festival ÍTACA, Cultura i Acció amb el seu un nou treball Estómac (Satélite K, 2018). L’actuació tindrà lloc aquest dissabte, a les 21.30h, al Teatre Municipal de Palafrugell.
L’artista, que actua a la seva localitat de naixement, ens presenta un viatge musical i visceral a la recerca de l’amor en la seva essència més bàsica en el què combina els sons del jazz, el rap, el pop i l’electrònica per continuar amb un manifest feminista on busca desconstruir la idea de l’amor romàntic, iniciat amb Oceanes (Temps Record, 2017).
Estómac neix de la relació creativa i d’amistat entre Clara Peya i el baixista i productor Vic Moliner qui, juntament amb la veu de la Magalí Sare, la bateria i l’electrònica de Dídak Fernández i la bateria d’Andreu Moreno, donen vida a aquest nou treball. Són tretze cançons per construir ponts entre el cor i les entranyes.
Musicalment, Peya és inclassificable: bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. És energia i sentiment en estat pur, sense deixar de banda el crit i el compromís amb la llibertat. Una personalitat artística contagiosa i torrencial que en directe es despulla, es transforma i s’escampa per tot l’escenari i més enllà.
Programació en marxa al Baix Empordà
L’actuació de Clara Peya posa en marxa la programació del festival al Baix Empordà que s’allargarà fins el 7 de juliol. Diego El Cigala, Albert Pla, Pegasus, Judit Neddermann, Guillem Roma, Marc Parrot o Pavvla formen part del cartell en el què també destaca la doble nit de concerts a l’Estartit coincidint amb la festivitat de Sant Joan amb les actuacions de Berri Txarrak, Els Catarres, Oques Grasses, Doctor Prats, Iseo & Dodosound, Vandal, Roba Estesa, Lildami, Pupil·les i Serial Killerz.
La inauguració oficial del festival tindrà lloc la setmana vinent amb la VII Pujada al Castell del Montgrí que enguany mantindrà el seu esperit reivindicatiu per fer un crit a favor de la igualtat entre dones i homes, i per solidaritzar-se amb les preses i exiliades polítiques del nostre país. La proposta comptarà amb l’actuació de Suu i les intervencions de la periodista Natza Farré i la psicòloga i articulista Alba Alfageme. De la comissió de venda, es destinarà 1 euro a finançar a l’Associació Catalana pels Drets Civils.