Clàudia Cedó guanya el V Torneig de Dramatúrgia Catalana amb el text D.N.I

La dramaturga s’ha imposat a Ramon Madaula que, amb el text "L’electe", ha quedat finalista d’aquesta experiència teatral que ha confrontat durant set jornades a vuit dramaturgs catalans de primer nivell

El públic de la Sala La Planeta, amb els seus vots, ha donat la victòria a Clàudia Cedó a la final del V Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat avui dilluns 30 de novembre en el marc del festival Temporada Alta. Cedó s’ha imposat a Ramon Madaula amb el seu relat “D.N.I”, comèdia sobre com una parella percep els canvis personals després de 10 anys.

Des del 5 d’octubre, s’han dut a terme quatre dies de combats i dues semifinals on vuit dramaturgs han presentat, amb unalectura dramatitzada, els seus textos breus (40 minuts). És el cinquè any consecutiu que autors catalans pugen al ring a veure-se-les entre col•legues i  cada sessió del Torneig ha enfrontat dos autors amb el públic com a jurat decidint el guanyador en cada cas. La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text i tenen temps, fins a l’hora de l’espectacle, d’acabar de preparar els últims detalls. En aquesta final els autors semifinalistes han comptat amb un repartiment de luxe format per Laura Aubert i Pol López, llegint la comèdia de Clàudia Cedó i Ivan Benet i Jordi Boixaderas amb el text de Ramon Madaula.

Aquesta cinquena entrega del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha comptat amb la participació de Cristina Genebat, Estel Solé, Gemma Brió, Aleix Aguilà, Sergi Pompermayer, Alberto Ramos, el finalista Ramon Madaula i la guanyadora Clàudia Cedó.

El V Torneig de Dramatúrgia s’emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana de Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d’autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació. Fins al moment el torneig ha generat èxits com “El Crèdit”, de Jordi Galceran, “Smiley” de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres, Losers de Marta Buchaca,  “Red Pontiac” de Pere Riera protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i “La nostra champions particular”, de Cristina Clemente.

Temporada Alta ha retransmès la gran final al web del festival en streaming gràcies a la col·laboració de CIFOG (Cicles formatius de Girona, curs en  Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles), tal com ja va fer amb l’espectacle “Please Continue” (“Hamlet”) de Roger Bernat estrenat en aquesta edició de Temporada Alta.