Claudio Tolcachir estrena a Temporada Alta 'L'omissió de la família Coleman'

La versió catalana d'un dels espectacles argentins més aplaudits i representats

Redacció-.La història d’una família al límit de la dissolució, d’una convivència impossible. Una obra humana, divertida i tràgica a la vegada plena de situacions extremes, humor negre i emocions a flor de pell. Francesca Piñón, Bruna Cusí, Roser Batalla, Sergi Torrecilla, Vanessa Segura, Ireneu Tranis, Marc Rodríguez, Biel Duran i Josep Julien, formen part del repartiment.

El proper divendres 19 d’octubre Temporada Alta estrena L’omissió de la família Coleman, la versió catalana d’un dels espectacles argentins més aplaudits i representats dels últims temps. Un text ple d’humor que, des que es va estrenar l’any 2005, han gaudit més de 262.000 espectadors de 22 països diferents. És el mateix Claudio Tolcachir —autor i director del muntatge original— qui dirigeix la versió catalana, traduïda per Jordi Galceran i interpretada per Bruna Cusí, Roser Batalla, Cesca Piñón, Sergi Torrecilla, Vanessa Segura, Ireneu Tranis, Biel Duran/Marc Rodríguez i Josep Julien.

 Els Coleman, una família “quasi normal” amb un pare absent, una mare infantilitzada, fills amb discapacitats i alcoholitzats…Tots ells se sostenen sobre l’únic membre que exerceix una certa autoritat: l’àvia que està agonitzant. A partir dels seus silencis, que s’amaguen a si mateixos, aquesta multi premiada comèdia mostra, des d’una posada en escena molt realista, la incapacitat per parlar d’allò que ens passa, com a individus però també com a societat. Una obra humana, divertida i tràgica a la vegada (com la vida mateixa) plena de situacions extremes, humor negre i emocions a flor de pell, amb uns personatges molt entranyables que conviuen amb l’absurd de la vida amb absoluta normalitat.

Coleman es la desesperación y el individualismo. El no lograr tener presente el dolor del otro. La locura y la violència naturalizadas. Coleman es una mirada del mundo y de las relaciones y para mí sigue siendo necesario hacer latir ese mundo que aún perdura como una realidad dolorosa.

Claudio Tolcachir

 Una producció històrica que s’estrenarà a Temporada Alta i que farà temporada al Teatre Romea

 La versió original argentina de l’espectacle, es va estrenar el 2005. De de llavors, ha fet un recorregut de més de 2.000 funcions a 22 països, en què ha acumulat més de 265.000 espectadors. La omisión de la familia Coleman ja es va poder veure a Catalunya al Temporada Alta i va fer temporada al Teatre Lliure i al Teatre Borràs de Barcelona el 2010 i 2011. Actualment està fent la seva gira de comiat, que tornarà a passar per diversos escenaris europeus com ara el Teatro del Canal (Madrid), Teatro Alhambra (Granada), Teatro del Mercado (Zaragoza) i Ma Scene Nationale (Mont-béliard).

 Ara, Temporada Alta, en coproducció amb la companyia argentina Timbre4, decideix portar a escena aquest muntatge en català amb traducció de Jordi Galceran, actors catalans i sota la direcció del mateix Tolcachir. Serà la primera vegada que el director argentí es posarà al capdavant d’una producció estrangera de l’espectacle.

 Després d’estrenar-se al Festival, l’espectacle es podrà veure al Teatre Romea de Barcelona del 26 d’octubre al 9 de desembre.