Cloenda de l'homenatge nacional a Joan Sales, amb Jordi Pujol, Oriol Junqueras i Ramon Tremosa

També es presentarà el recull de poemes de Joan Sales “Viatge d’un moribund”, per part de la seva néta

El cicle d’homenatges que s’ha dut a terme durant el 2012, organitzat per Òmnium Gironès arriba al seu final amb un acte de cloenda on l’expresident Jordi Pujol parlarà sobre “Raimon Galí i Joan Sales, dos referents oblidats”, Oriol Junqueras sobre “El Joan Sales nacionalista” i Ramon Tremosa sobre “Incerta memòria”.
En l’acte, que tindrà lloc aquest divendres al vespre a la Casa de Cultura de Girona, s’espera un debat entre els ponents sobre un dels nostres referents que sovint ha estat marginat i oblidat per la societat catalana per dir veritats incòmodes i tenir un esperit crític molt marcat.
L’acte de divendres, tal com ha passat amb les altres taules rodones, es podrà seguir en directe per streaming de vídeo i per twitter amb el hashtag #sempresales. Els vídeos de les altres ponències es poden recuperar a l’enllaç http://vimeo.com/user11543284.
D’altra banda, també s’aprofitarà per fer la presentació, per part de la néta de Sales Maria Bohigas, de “Viatge d’un moribund”. El recull de poemes de Joan Sales que fins ara s’editaven al darrere de “Cartes a Màrius Torres” i que no s’editaven com un recull autònom des de la primera edició que es va fer al 1952. Durant el cicle, s’ha revaloritzat les múltiples cares que tenia Sales i que el novel·lista havia eclipsat. Maria Bohigas ens presentarà el llibre que conté una carta inèdita del poeta Màrius Torres.
Més de 800 persones han assistit presencialment a les xerrades a més a més del públic que ha pogut visualitzar-les a través d’Internet. El cicle ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Casa de Cultura.