COETUS, l'Orquestra de Percussió Ibèrica, presenta De banda a banda, el seu tercer treball discogràfic

L’espectacle, festiu i de gran format, presenta divuit músics a l'escenari per acontentar els incondicionals del grup i per acostar als més joves la tradició musical a través del folk més actual

Redacció.-COETUS, la banda de percussió ibèrica, celebra 10 anys de trajectòria amb la presentació del seu 3r treball discogràfic, De banda a banda. L’àlbum, treball de Coetus junt amb Carles Dénia, s’estrenarà el 16 de juliol a la Sala Apolo en el marc del Grec 2018. Festival de Barcelona. L’orquestra de percussió, que està d’aniversari, evoluciona de la recuperació del patrimoni musical de la península ibèrica cap a noves sonoritats i fronteres musicals.

Coetus reinterpreta, a través de l’habitual posada en escena festiva i de gran format, amb 18 músics sobre l’escenari dirigits per Aleix Tobias, aquesta herència musical anònima que fa viure al públic front al passat, d’esquenes al futur i amb els peus al present.


De banda a banda,
 un viatge cap a noves sonoritats

Amb l’habitual orgia de percussions i la veu com a pilars fonamentals de la formació, COETUS, fidel al seu llenguatge personal, s’obre ara a noves experiències inspirades en el llegat i el folklore tradicionals, i incorpora nous instruments harmònics i melòdics, per possibilitar un repertori més intens, modern i emocionant, que dialoga magistralment amb el cant.

Després d’una llarga trajectòria al costat d’Eliseo Parra, Coetus segueix, amb De banda a banda, inicia una nova etapa amb Carles Dénia. Compositor i poeta, ha transitat pels camins del jazz, el flamenc i el cant d’estil valencià aportant al grup el seu bagatge que enforteix i enriqueix de noves sonoritats a l’orquestra.

De banda a banda és la síntesi d’una dècada per escenaris d’arreu d’Europa i Sud Amèrica, amb la qual COETUS ens porta ara cap a ritmes tradicionals que es transformen per retornar als nostres propis orígens culturals i musicals.

Coetus, 10 anys de trajectòria artística

Coetus és la primera orquestra de percussió ibèrica que es coneix. Neix fa 10 anys de la inquietud del seu director Aleix Tobias de reunir els instruments de percussió que tenim a la Península Ibèrica, majoritàriament desconeguts, que sempre han estat tocats sols o acompanyant el cant. Coetus els uneix, els dota d’un llenguatge propi inspirat en els ritmes tradicionals però amb un enfocament modern creant un diàleg intens amb les veus. Coetus ens condueix a les nostres arrels transmetent una alegria molt viva plena de força.

Des de la seva creació el 2008, Coetus ha publicat tres treballs discogràfics: Coetus (Temps Record, 2009), Entre Tierras (Temps Record, 2012) i ara De banda a banda (Satélite K, 2018). Al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat amb artistes com Sílvia Pérez Cruz, La Shica, Marina Rossell, Judit Nedeermann, o Black Gandi.