Comença amb força la trentena edició de FiraTàrrega

La Fira aixeca el teló amb 33 funcions i penja el cartell de ple en alguns passis

La 30a edició de FiraTàrrega va aixecar ahir el teló en una jornada amb 33 funcions de 27 companyies nacionals i internacionals ?de les 89 companyies que conformen la Programació Oficial i els Espais D’Empresa. L’espectacle inaugural de la Fira va tenir lloc a L’Espai Hort del Barceloní,  càrrec de la productora catalana Free Art i la companyia Voala Project, que van representar el muntatge titulat Muaré, realitzat en coproducció amb FiraTàrrega. A banda del muntatge inaugural, també es van poder veure les representacions de les companyies Ens de nos, Kamchatka, La chouing, Wet Picnic, Nacho Vilar Producciones, Daraomai, Egos Teatre, Reial Cia. de Teatre de Catalunya, Trapu Zaharra, Vero Cendoya i Adele Madau, Cia. H2Oh!, Leandre, La Veronal, Ro Theater / Jetse Batelaan, Versió àcida, El Pont Flotant, Jashgawronsky Brothers, Nurosfera, This side up, Divinas, Guillem Albà & Always Drinking Marching Band, Bambalina Teatre Practicable, Teatr Strefa Ciszy, Vaivén Circo Danza, i En La Lona.


Entrades exhaurides

La nombrosa presència de programadors i professionals, a més de la important afluència de públic que espera la Fira, es fa notar ja a les taquilles. Diversos muntatges ja han exhaurit les entrades per a algunes de les seves funcions. És el cas de Leandre amb L’espectacle Chez Leandre, que ha exhaurit les entrades per a dues de les tres representacions. També la companyia Kamchatka, amb L’espectacle Habitaculum, i El Pont Flotant amb Exercicis D’amor, han  penjat el cartell de ple en algunes de les funcions. Es tracta, en aquests dos casos, D’espectacles amb aforaments reduïts de públic i professionals. Això, sumat a la seva singularitat, que ha despertat L’interès dels programadors, ha fet que s’hagin esgotat les localitats en alguns passis.

Zona D’acampada

La zona D’acampada de la Fira, situada a L’avinguda de Tarragona, ja va començar a rebre abans d’ahir els primers visitants i ahir al migdia ja registrava una entrada de 220 usuaris, tot i que s’espera que el nombre de campistes sigui molt més elevat. Cal destacar que aquest any, FiraTàrrega i L’Agència de Residus de Catalunya realitzen un pla pilot D’ambientalització a la Zona D’Acampada amb la voluntat de millorar i fer més eficient el sistema de recollida selectiva en un gran esdeveniment. L’acord implica la posada en marxa de tres línies D’actuació. La primera consisteix en la instal·lació de cinc illes on s’ubicaran els cinc tipus de contenidors de reciclatge: vidre, paper i cartró, envasos, matèria orgànica i rebuig. La recollida es farà en col·laboració amb L’empresa Urgell Net, companyia que s’encarrega de la recollida de residus a la comarca. La segona acció, sota el títol ?un got per cap?, té per objectiu reduir L’ús dels gots de plàstic. A la zona D’acampada es podrà adquirir, per un euro, un got de plàstic dissenyat especialment per a la Fira i que, un cop acabat L’esdeveniment, els usuaris el podran retornar i recuperar els diners o quedar-se?l i reutilitzar-lo. Amb aquesta acció es preveu evitar L’ús de 36.000 gots de plàstic D’un sol ús, s’estalviaran més de 300 kg D’emissions de CO2 amb el transport de residus i es farà més efectiva la neteja dels espais després de les actuacions. Per últim, un estand instal·lat a la zona D’acampada comptarà amb educadors ambientals que informaran sobre la recollida selectiva de residus i el pla pilot D’ambientalització que es posa en marxa aquest any.

Etiquetes:
,