Comença el Camallera Cançó d’Autor amb el concert de Les Kol·lontai

Dijous es va proclamar la ‘República de les Paraules Crítiques’ amb la primera de les activitats paral·leles del cicle

Redacció.- Camallera Cançó d’Autor va inaugurar ahir al vespre la seva novena edició proclamant la República de les Paraules Crítiques amb una taula rodona i un debat sobre la contaminació de les aigües subterrànies per nitrats a l’Empordà, la primera de les xerrades que proposa el cicle, que combina música i xerrades, taules rodones, presentacions de llibres, recitals…
La programació musical de Camallera Cançó d’Autor, que es celebrarà del 28 de juliol al 6 d’agost, arrenca aquesta nit amb el concert inaugural a càrrec de Les Kol·lontai, formació formada per Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal en commemoració del centenari de la Revolució Bolxevic i de la figura d’Alexandra Kol·lontai, primera comissaria del poble (ministra) en un govern i que també es convertís en la primera ambaixadora de la història. En aquest projecte les quatre cantants presenten estils diferents de cançó d’autor i cantaran cançons feministes per la llibertat i la igualtat, pròpies i d’altres artistes, especialment escollides per aquesta inauguració col·lectiva.
Agafant com a fil conductor el pensament d’Alexandra Kol·lontai, una dona avançada al seu temps, el grup musica diferents escriptores de diverses èpoques i territoris. Així, posen música a les paraules de Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Rosa Fabregat, Montserrat Roig, Sílvia Bel Fransí, Zoraida Burgos, Felícia Fuster, Mireia Calafell o Marina Garcés, entre d’altres. Les cançons i els textos  de l’espectacle parlen de la dona treballadora, de la maternitat, el sexe, la dona dins el món de la cultura i el compromís, la violència masclista…temes escrits per dones i amb un missatge reivindicatiu, reflexiu i carregat d’esperança.
La programació musical la completaran els concerts de Cesk Freixas, Gemma Humet, Dani Flaco, Joanjo Bosk, Landry el Rumbero, i Roig, un espectacle de Mònica Lucchetti i Carles Beltran.