Comença el Black Music Festival “Edició especial”

El plat fort serà el diumenge 3 d’octubre a l’Auditori de Girona amb l’espectacle “Disco Fever” de la Black Music Big Band

Redacció.- Aquesta tardor continuen els concerts de l’Edició Especial del Black Music Festival amb una primera tanda de concerts que comencen aquest dijous 30 de setembre a la Sala La Planeta de Girona amb el trio Movin’ Wes convertit en sextet amb la secció de vents de The Sidewinders i dissabte 2 d’octubre a La Volta de Girona el senegalès Denis Singuila, que combina música tradicional senegalesa i reggae. El plat fot serà el diumenge 3 d’octubre a l’Auditori de Girona amb l’espectacle “Disco Fever” de la Black Music Big Band acompanyada per l’Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines i per veus consolidades com Nina o Ramon Mirabet, així com els joves talents Víctor Branch i Ariadna Vieyra.

A l’octubre, el festival acollirà el 30 aniversari de la pel·lícula de culte The Commitments amb tres concerts molt especials d’Andrew Strong, el protagonista original del film. Els dies 22 i 23 d’octubre actuarà a l’Atrium de Viladecans i a La Mirona de Salt, respectivament, acompanyat per una potent banda formada per alguns dels millors músics del país. Hores abans del concert, es farà una projecció de la pel·lícula al Cinema Truffaut (Girona) i a la mateixa sala Atrium. A més a més, Andrew Strong farà una col·laboració especial a La Volta (Girona) dissabte 23 d’octubre al migdia acompanyant la Black Music Big Band Junior, la formació germana petita de la Black Music Big Band, formada per nens i nenes de 9 a 14 anys.

The Gramophone Allstars Big Band presentaran al festival el seu darrer disc Love Letter, una carta d’amor a la formació jamaicana The Skatalites el 15 d’octubre al Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí. El divendres 22 d’octubre, Blanquito Zurdito portarà el seu blues a La Mercè de Girona. El divendres 12 de novembre el súper-grup estatunidenc Ghost-Note, encapçalat pel duet rítmic que formen Robert Sput Searight (bateria) i Nate Werth (percusió) d’Snarky Puppy, actuaran a l’Auditori de Girona. Una autèntica delicatessen marca de la casa del Black Music Festival. I el 12 de desembre tancarà aquest Black Music Festival Edició Especial la cantant Monica Green al Teatre Bartrina de Reus.