Comença el compte enrere per la tercera edició del Festival Girona A Acappella

La llegendària formació londinenca The Swingle Singers oferirà aquest dissabte la seva primera actuació a l'Auditori de Girona

A Girona ja es respira Temps de Flors i també tot és a punt pel festival Girona A Cappella que aquest dissabte encetarà la seva tercera edició convertit ja en un referent d’aquest gènere al Sud d’Europa. Algunes de les millors formacions internacionals de la música sense instruments, expressada només amb la veu, passaran per aquest festival, l’únic a l’Estat espanyol dedicat exclusivament al gènere a cappella. Entre ells, la llegendària formació londinenca The Swingle Singers, guanyadors de cinc premis Grammy, que arriben demà a Girona i faran una visita a les poblacions més destacades de les comarques gironines abans d’actuar per primer cop a la ciutat, concretament a l’Auditori, que enguany s’incorpora com a nou escenari del festival.

Des de dissabte i fins al proper 18 de maig, coincidint amb Temps de Flors, s’intal·larà l’escenari principal de la plaça Independència al que també hi actuaran grups destacats de l’escena internacional com el reconegut sextet cubà Vocal Sampling, nominats als premi Grammy llatins en tres ocasions; els romanesos Jazzappella; els israelians Carmel A Cappella; els italians Mezzotono; i els també cubans Vocal Tempo, a més de formacions reconegudes de casa nostra com The Hanfris Quartet -tota una revelació del gènere Barbershop a nivell europeu-, els innovadors La Cava dels Sons, les provocadores Coda, les més de 50 veus de Tutti Veus o els Òpera Prima, que ofereixen un recorregut per l’òpera des d’una nova perspectiva en l’espectacle Nus, una producció pròpia del festival que s’estrena el 17 de maig amb aquest espectacle. Un tercer escenari, l’Auditori de la Casa de Cultura, acollirà l’actuació de les gironines Les Síxters amb el seu muntatge Eclèctiques.

El festival també dóna suport a les formacions emergents i infantils de casa nostra, que també tindran el seu espai a la programació: aquest any hi actuaran els cors infantils i juvenils de l’Aula Musical i el Cor de la UdG.

L’any passat, prop de 10.000 persones van gaudir dels concerts de Girona A Cappella. El festival s’ha posicionat dins el calendari dels esdeveniments culturals del sud d’Europa i ha situat Girona, ciutat de festivals, dins el circuit europeu a cappella que ja és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere, així com visita obligada pel públic amant de la bona música.