Comença el Festimams 2023 que portarà Peyu, La Sotana, El Soterrani o Natza Farré

El tret de sortida serà avui dijous amb un sopar amb productes del segell Girona Excel·lent

Redacció.- Arriba el Festimams 2023, que al llarg de quatre dies consecutius, de dijous 15 a diumenge 18 de juny, presentarà a Girona els noms més destacats de l’escena humorística catalana.

La setena edició del Festimams manté la seva ja consolidada proposta híbrida de formats, sempre amb l’humor com a denominador comú. D’una banda, els espectacles en clau humorística al pati de la casa de Cultura, amb una platea semblant a la d’un cabaret o teatre. I de l’altra, un sopar-tast espectacle gastronòmic, segell dels primers anys del festival, que obrirà el festival, també al pati de la Casa de Cultura, amb un
aforament de 120 persones. D’aquesta manera, el festival vol consolidar el format estrenat fa dos anys, en què volia apropar-se a nous públics amb perfils més joves, i alhora mantenir i consolidar la seva essència de festival gastrocultural.

Un sopar tast-espectacle en bona companyia

El tret de sortida del festival vindrà dijous 15 al vespre de la mà d’un sopar tast-espectacle amb degustació de productes reconeguts amb el segell de qualitat GIRONA EXCEL·LENT, de la Diputació de Girona. El sopar, a peu dret i amb aforament de 120 persones, tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura de Girona. Els humoristes Peyu i Oriol Cruz serà els encarregats de posar la nota d’humor a la nit amb una animada conversa dinamitzada pel també còmic Fel Faixedas.

L’escena humorística catalana, a Girona

Festimans omplirà Girona d’humor en català al llarg de quatre dies consecutius, de dijous 15 a diumenge 18 de juny de 2023, amb els noms més destacats de l’escena humorística catalana actual: Guillem Estadella, jove humorista català i col·laborador del Versió RAC1; Vidda Priego, còmica activista de la diversitat de gènere i sexoafectiva; Manel Vidal, Joel Díaz, Andreu Juanola, Enric Gusó i Magí Garcia ‘Modgi’, integrants de La Sotana, un programa radiofònic / podcast d’humor irreverent sobre el Barça i el món del futbol; Andrés Fajngold, col·laborador del programa televisiu Zona Franca (TV3); Natza Farré i Judit Martín, creadores del podcast El nou paradigma; Gloria Martínez i Marta Bernal són Las Glòrias Cabareteras, vedets irreverents i actualment col·laboradores del Vostè primer (RAC 1) i LateXou (RTVE), dos programes presentats per Marc Giró; Manel Vidal, Maria Rovira (Oye Sherman), Magí Garcia, Joel Díaz i Josep Català, precursors de la comèdia de stand-up en català al El Soterrani.

Del total de 9 espectacles que configuren la programació del Festimams 2023, cinc es podran veure per primera vegada a la ciutat de Girona. Les estrenes són: Natza Farré i Judith Martín / El nou paradigma (podcast en directe); Las Glorias Cabareteras / Elchou de las Glorias; Guillem Estadella / Quin pollastre!; Vidda Priego / Geni i figura; i Andrés Fanjold /El típico argentino i Carles Xuriguera i Fel Faixedas / Festa grossa. Aquest espectacle clourà el festival diumenge 18 de juny a l’auditori del Centre Cultural La Mercè. Així mateix, el festival comptarà de nou amb les actuacions de La Sotana i El Soterrani, dos clàssics ja del Festimams.

“Gènere i figura”, un monòleg en clau d’humor a cura de l’actriu trans no-binària Vidda Priego

El festival presenta per primera vegada un espectacle en clau d’humor a cura de Vidda Priego, actriu, còmica, guionista i coach teatral trans no-binària. Al llarg de la seva trajectòria en el món del stand up i a través de l’humor, Vidda Priego ha fet pedagogia de la no-binaritat. El monòleg “Genere i figura” que ara presenta a Girona parla de la diversitat de gènere i sexoafectiva.