Comença el festival (a)phònica, amb el 75% de les actuacions gratuïtes

Del 24 al 28 de juny a Banyoles

Mazoni, Hanne Hukkelberg, Maria del Mar Bonet, Roger Mas, Carles Dénia i el projecte ?Llama? de Sílvia Pérez protagonitzen L’edició D’enguany
La sisena edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, presenta una programació variada i per a tots els públics, amb la veu com a protagonista. Seran cinc dies intensos amb 19 actuacions i una desena D’activitats paral·leles, que del 24 al 28 de juny ompliran la capital del Pla de L’Estany amb propostes musicals de qualitat, intercalant formacions desconegudes amb D’altres de reconegudes per tothom. Aquest any, el festival compta amb tres produccions pròpies, així com amb una estrena a nivell estatal i diverses presentacions a les comarques gironines.

La cantant i multiinstrumentista noruega Hanne Hukkelberg presentarà el seu últim disc Blood from a stone (Nettwerk/Discmedi, 2009) el 26 de juny al capvespre al Mirador Joan de Palau, i serà L’únic concert que farà en tot L’Estat espanyol. Els cants occitans del sextet vocal francès La Mal Coiffée, la música a capella D’Hyperpotamus, el beatbox de Nose Beatbox i la proposta intimista de Pau Vallvé i Maria Coma (u_mä) es podran veure per primera vegada les comarques gironines. L’espectacle Cantatataula, un àpat cantat de la Companyia de la Font del Vi també s’estrenarà oficialment en el festival, el 24 de juny al Puntal D’Arts, La Incubadora de Banyoles. Pel que fa a les produccions pròpies, el mateix dia s’estrenarà Mazoni i les Mazoni, un espectacle en què el músic empordanès Jaume Pla cedirà el micròfon a tres veus femenines (Helena Miquel, Bikimel i Gemma Solés), que interpretaran temes inèdits i D’altres del mateix autor. L’endemà serà el torn D’u_mänímic, la fusió entre u_mä i la banda del Bruc Anímic, un experiment sonor que permetrà descobrir com sona el repertori D’ambdues formacions de la mà dels onze músics. Finalment, el 27 de juny, s’estrenarà el concert Chilcott, Fauré i Rautavaara, amb tres obres de referència per a cor de veus blanques interpretades pel grup vocal femení Les Marín, el Cor Gran i el Cor Mitjà de L’Escola Municipal de Música de Banyoles i la secció femenina de Cor de Teatre.

En el festival també s’hi podrà sentir una de les grans veus del Mediterrani: Maria del Mar Bonet presentarà Terra Secreta el 25 de juny al Club Natació Banyoles, un espectacle basat en el disc homònim en què rescata peces de la seva memòria sentimental. La cançó catalana, a més, estarà representada pel solsoní Roger Mas, que després de quatre anys, i sense precedents, torna a L'(a)phònica amb el seu últim treball: Les cançons teL’lúriques (K Indústria Cultural, 2008). Altres propostes seran L’espectacle Retratades, de Les Síxters; la música brasilera D’Euclydes Mattos Trio; Itinerari de Paraules, un recital literari amb Montserrat Carulla; el duet entre Carlos Ann i Mariona Aupí, Santa N; Llama, la combinació de L’extraordinària veu de la palafrugellenca Sílvia Pérez i el so del hang de Ravid Goldschmidt; la música africana de Kodjo Senyo, o el cant D’estil valencià de la mà de Carles Dénia. Com cada any, el Festival de la Veu de Banyoles ha programat un espectacle familiar, Wimoweh, que tindrà lloc a L’Auditori de L’Ateneu. Precisament aquest és un dels dos escenaris que s’han incorporat enguany al festival, juntament amb el Puntal D’Arts, La Incubadora de Banyoles; també s’ha recuperat L’església de Santa Maria dels Turers. De tota manera, s’han mantingut indrets com La Muralla, que serà L’escenari principal, el Mirador Joan de Palau, el Claustre del Monestir de Sant Esteve o el Club Natació Banyoles, entre D’altres. Així mateix, L'(a)phònica torna a concentrar la programació en cinc dies intensos i dinàmics, i segueix apostant per crear un esdeveniment obert a la ciutat, amb el 75% de les propostes gratuïtes. De les 19 actuacions musicals, només els concerts de Maria del Mar Bonet, Les Síxters, Wimoweh, L’espectacle Itinerari de paraules, i Cantatataula són de pagament, amb entrades que van dels 5 ? als 22,5 ? i que es poden adquirir a L’Oficina de Turisme Cal Moliner de Banyoles, i a les oficines de Caixa Catalunya, a través del servei Tel.Entrada.

Etiquetes:
, ,