Comença el Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú

Els músics vilanovins Elisabet Raspall i Jordi Paulí, han estat els encarregats d’obrir el FIMPT

El FIMPT s’ha anat consolidant com un festival de referència, com recordava fa uns dies a la roda de premsa de presentació la regidora de Cultura Teresa Llorens.

Cal destacar les novetats d’un festival que s’ha anat reinventant i evolucionant amb els anys, amb l’impuls a les produccions pròpies. “m’enorgulleix que el puguem fer créixer amb la col·laboració dels artistes locals, i m’enorgulleix encara més que el festival torni als seus inicis, tornant a la plaça de la Vila, allà on va començar i allà on passen més coses de la nostra ciutat”.
També és motiu d’¡orgull per la regidora el concert de Kepa Junkera, que vol ser una festa conjunta per a commemorar, també, els seus 35 anys dalt dels escenaris. “Va ser-hi als inicis del FIMPT, hi ha continuat venint, i vol ser-hi en aquesta edició. Això demostra la fidelitat de músics de prestigi cap a un festival de referència”.

El director de la comissió artística del FIMPT, Josep Contreras, explicà la programació que omplirà de música els carrers de VNG des d’aquest dijous fins diumenge 4 d’octubre. La majoria d’espectacles són gratuïts i per a totes les edats, amb la voluntat d’arribar a un públic divers amb diferents actes, activitats i concerts d’arrel popular i tradicional. Contreras destacà el protagonisme de la gralla en aquesta edició, que permetrà veure l’evolució d’aquest instrument de la nostra terra amb el ‘Sons de gralla’ i produccions com La Vella Dixieland i Els Vernets, o la presentació del llibre i el concert d’Ivó Jordà.
L’acordió diatònic serà l’altre gran protagonista, amb Carles Belda, Riu, Germà Negre i Esne Beltza.
El FIMPT d’enguany compta també amb una FIMPTeca a la plaça de la Vila per poder picar alguna cosa de menjar i degustar cerveses artesanes de la mà de l’Associació Singlot, amb una nova edició del Firasac, i amb les nits FIMPTeres.

Els únics concerts de pagament són el d’obertura del festival i el de Kepa Junkera, a més dels maridatges entre música, gastronomia i vi de la mà de Temps de Vi.

Els músics vilanovins Elisabet Raspall i Jordi Paulí, els encarregats d’obrir el Festival Internacional de Música Popular Tradicional, van parlar a la roda de premsa del “privilegi” de ser al FIMPT. Oferin la versió de la cançó ‘Passeig del Carme’ de Pere Tàpias, que ja s’ha convertit en un himne del festival des que la van versionar primer el mateix Pere Tàpias i la Banda de Música Mestre Montserrat, després Carles Dènia, i l’any passat Gemma Humet.