Comença el Festival L'ESTRANY amb les actuacions de BALAGO, NEV.ERA & DRAFTCOLLECTOR DRUMMER I ATZAR

L’actuació de Balago al Monestir de Sant Esteve donarà tret de sortida a la programació del festival

Durant els dies 31 de juliol i 1 d’agost L’Estrany programa 15 actuacions diferents, activitats interactives i tallers infantils relacionats amb la creativitat i les noves tecnologies.

L’actuació de Balago donarà tret de sortida a la setena edició del festival a les 19h al Monestir de Sant Esteve de Banyoles. La banda de la Garriga arriba a L’Estrany per presentar el seu últim treball “Darder”. Un títol que vincula l’experiència íntima dels membres de la banda amb la ciutat durant la seva adolescència i amb el seu record del museu Darder, inquietant, sòrdid i meravellós, asseguren. És per això que aquesta actuació es converteix en un esdeveniment molt especial que la banda vol dedicar a Banyoles i a tot el que van viure durant els estius de la dècada dels 80. Aquesta primera actuació està patrocinada per la cervesa artesana Espiga i s’hi podrà accedir amb la polsera del festival, que té un cost de 10€ a taquilla.

Tot seguit la programació segueix a la Plaça Major (davant de l’Ateneu de Banyoles) amb l’actuació de Nev.Era & Draftcollector Drummer. Nev.Era (Sergio Mesa) oferirà un concert a les 21h juntament amb el bacteria Draftcollector Drummer en el que ens avançaran alguns temes del seu nou treball que sortirà aquest 2015. Aquesta actuació està coorganitzada amb Joventuts Musicals de Banyoles, que per primera vegada participa al festival L’Estrany a través d’un conveni de col·laboració que té per objectiu la defensa del dret a la música i la cultura.

La primera jornada de L’Estrany finalitzarà al bar dels Banys Vells on a partir de les 00h podrem ballar vora de l’estany al ritme de l’últim projecte banyolí Atzar. Atzar neix fa 3 mesos de la mà de Pau Encinas i Daniel Guijarro amb l’ànim d’esdevenir un projecte de jamm session d’electrònica. Els músics que es trobin al lloc de l’actuació podran ser-ne partícips, de manera que el resultat vindrà marcat per la improvisació i la connexió entre els músics eventuals.

Durant el dissabte 1 d’agost la programació de L’Estrany es concentrarà al Parc de la Draga des de les 10h fins les 6h de la matinada del diumenge en una jornada farcida d’actuacions musicals, tallers i activitats en un espai on també hi haurà paradetes d’artesania, menjar i massatges.