Comença el Festival MOT parlant del món rural

Els escriptors Joan Francesc Mira, Joan Nogué, Elicura Chihuailaf i Txalo Toloza-Fernández han omplert la sala El Torín aquest dijous

Redacció.- El públic va omplir la sala el Torín amb les dues primeres converses que han obert el festival, “Història i memòria d’un paisatge” entre Joan Francesc Mira i Joan Nogué i  “La Tierra vive y en ella la sangre de los antepasados” entre Elicura Chihuailaf i Txalo Toloza-Fernández. Prèviament Pep Berga, alcalde d’Olot, Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Maria Bohigas, comissària del MOT, i Judit Badia, codirectora, han intervingut en l’acte d’inauguració.
Aquest divendres 18 de març, hi haurà la conversa “Lliures i assilvestrats” que reunirà Miren Amuriza, Carles Belda i Jordina Biosca, i “Esborrar del mapa” que posarà en diàleg l’autor xinès Yan Lianke amb Manel Ollé i Ricard Planas.
El dissabte al migdia se celebrarà el Ver-MOT, l’activitat més distesa del festival en què diversos autors conversen tot fent un vermut a l’aire lliure. En el cas d’Olot es tornarà a fer a la plaça de Braus i comptarà amb Miquel Martín i Serra, Maica Rafecas i Llucia Ramis moderats per Toni Orensanz. A la tarda, hi haurà les converses “Convocant l’esperit de Víctor Català” entre Núria Bendicho, Carlota Gurt i Mita Casacuberta, i “Un conreu d’imaginaris” amb Selva Almada i Anna Guitart.
La setmana vinent, el MOT es trasllada a Girona
El MOT seguirà els dies 24, 25 i 26 de març a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Començarà amb la conversa “On és el centre del món?”, entre Xuan Bello, Olga Novo i Eva Vàzquez, i continuarà amb “Eren bruixes?”, que comptarà amb Fernanda Melchor i Brenda Navarro. El divendres 25 de març serà el torn d’Anna Ballbona, Ramon Mas i Adolf Beltran amb la conversa “El bosc i el polígon” i Teresa Ibars, María Sánchez i Rosa Cerarols parlaran sobre “Heretar la terra”. El dissabte 26 de març hi haurà el Ver-MOT, que començarà amb una ruta literària per les hortes de Santa Eugènia, seguirà amb una conversa entre Toni Sala, Francesc Serés i Joan Todó conduïda per Montserrat Serra i finalitzarà amb literatura musicada amb cantautors de Santa Eugènia. A la tarda es podran escoltar les converses “A pasturar” entre Eva Baltasar, Gabi Martínez i Àgueda Vitòria i “Muntanyes regalades” entre Paolo Cognetti i David Guzman.