Comença el festival Veus a Olot, el nou festival de grups vocals de Catalunya

Aquest dijous comença el festival que aposta per la veu, la formació, la participació i la qualitat

Redacció.- La primera edició de VEUS, el festival de grups vocals de Catalunya, concentrarà 7 concerts i 4 tallers de formació al llarg de quatre dies a Olot. El festival, que se celebrarà del 8 a l’11 de desembre, neix amb la voluntat de consolidar-se en el món dels festivals musicals català com a punt de trobada de tot el moviment social, cultural i musical al voltant dels grups vocals que actualment està en auge.

El Veus inclou artistes de renom internacional de la talla d’Emmanuel Djob (gospel) i un espectacle basat en els temes més especials interpretats pel Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del programa de televisió Oh Happy Day de TV3”.

Al festival es podrà gaudir d’una variada programació que anirà des de concerts a capela amb artistes com Cap Pela o Primital Bros, que barregen música i humor; descobrir la tecnologia del looping amb l’univers sonor de Karol Green, escoltar fragments d’ópera amb l’espectacle Ópera Secreta o ballar amb la barbershop music, interpretada pel magnífic grup The Hanfris Quartet.

També es podrà participar en una gospel jam dirigida per Karol Green, que tindrà una durada total de 5 hores, o aprendre a cantar òpera amb Joan Martínez Colàs, entre altres activitats.

VEUS va dirigit tant al públic en general com a aquell interessat en la música vocal com també als membres de grups vocals i corals amateurs, semi-professionals i professionals interessats en formar-se amb professors de renom, compartir experiències amb altres formacions vocals d’arreu del país i gaudir d’una programació rica, variada i de qualitat. “Ens vam decidir per impulsar a Olot un festival de grups vocals per la importància que cada vegada té més aquest sector a Catalunya i perquè no hi ha cap altre esdeveniment semblant: que ofereixi espectacles per al públic, a més de formació i participació de les mateixes corals” explica el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.

El festival Veus està organitzat per l’Ajuntament d’Olot i FM Grup, rep el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i suma la col·laboració de la Federació de Cant Coral de Catalunya i de les corals locals del territori.