Comença el Girona A Cappella Festival

El concert de Straight No Chaser, que s’havia de celebrar el 2020, es podrà celebrar demà dissabte

Redacció.- Aquest dissabte 7 de maig s’inicia, i fins el 15 de maig, la desena edició del festival internacional Girona A Cappella, l’únic d’aquest gènere a tot l’estat espanyol i que portarà als seus diversos escenaris algunes de les formacions referents a nivell internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. Tindrà lloc com és habitual en el marc de Temps de Flors.

Girona A Cappella ha situat Girona, dins el circuit europeu a cappella i és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere, així com visita obligada pel públic amant de la bona música. Girona A Cappella Festival és una proposta cultural de primer ordre, diferencial, internacional, que prima l’excel·lència i la qualitat artística. A més, al festival també hi tenen cabuda els nous valors del gènere amb actuacions de cors i formacions a cappella gironines i d’arreu del país.

El festival recupera enguany l’esperada normalitat, després de no poder celebrar-se al 2020 i de fer-ho en espais tancats i en aforaments limitats al 2021. Tornen per tant els concerts a la Plaça Indèpendència i es recupera la programació d’artistes forans.

Els nord-americans Straight No Chaser una de les formacions a cappella capdavanteres de l’escena actual, i  que ja havien d’actuar l’any 2020,  encapçalen un atractiu cartell que com sempre combinarà propostes internacionals amb propostes del país i locals. Actuara finalment demà dissabte 7 de maig a l’Auditori de Girona.

Dues formacions reconegudes de casa nostra, com són Les Anxovetes i El Pony Pisador, adaptaran els seu repertori a la singularitat de fer-lo a cappella. També Rap de Girona, l’exhibició dels finalistes de l’ultima edició del Rap dona de menjar, una competició de Mc’s de les comarques gironines que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, competició benefica de recollida d’aliments per a persones i o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

El festival programarà per primer cop al Monestir de Sant Daniel, un concert de la Capella Polifònica de Girona emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors i a on hi haurà una taquilla inversa que anirà destinada íntegrament a la conservació d’aquest Monestir mil·lenari.