Comença el muntatge de les peces de l’exposició Jaume Plensa. Poesia del silenci

S'inaugurarà el 31 de març i es podrà veure fins al 23 de juliol a La Pedrera

Redacció.- L’obra que s’ha instal·lat aquest dissabte, Silent Músic IV és un gran escultura d’acer corten de tres metres d’alçada i 204 quilos de pes, i el muntatge ha estat supervisat pel propi Plensa:

“L’escenari és magnífic … em fa molta il·lusió fer un homenatge a Gaudí. Soc de Barcelona, he donat moltes voltes i ara he tornat a retrobar-me amb la ciutat, i és molt bonic que sigui amb La Pedrera. L’exposició serà molt interessant perquè és un recull molt ampli de la meva obra”.

“A la Fundació Catalunya La Pedrera ens sembla molt interssant que l’obra depassi la sala d’exposicions… i que Plensa pugi desplegar tota la seva proposta artística i creativa, no només a la sala, sinó també a tot l’edifici”. Ha afegit Marga Viza, directora de Cultura i Exposicions de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Aquesta primera part del muntatge consta de vuit peces de gran format que dialogaran amb l’edifici de Gaudí, i que se situaran al terrat (2), a les golfes (3), als dos patis (1+1) i al carrer (1), davant de La Pedrera. Aquestes grans peces formaran part de l’exposició, que comptarà amb un ampli recorregut a la sala d’exposicions de La Pedrera.
Jaume Plensa. Poesia del silenci és una gran retrospectiva amb més d’un centenar de peces que revisa l’obra d’un dels escultors de major reconeixement en l’art contemporani internacional.

L’exposició de la Fundació Catalunya La Pedrera, que inclou la producció de Plensa des de 1990 fins l’actualitat, destaca diversos aspectes clau en la seva obra com a escultor i s’articula entorn a les relacions entre l’univers creatiu de l’artista i la lletra com a element constitutiu de la seva obra.

La relació de Plensa amb la literatura, en especial amb la poesia, és el fil conductor de la mostra, en la qual també apareixeran altres temàtiques recurrents en la seva trajectòria, com ara el silenci, el somni, el desig, la música i la família.

L’exposició mostrarà també un Plensa més desconegut, íntim i conceptual, amb tot un seguit de peces de petit format realitzades als anys noranta.

Les obres es presentaran principalment a la sala d’exposicions, però també es distribuiran per altres punts de La Pedrera com són el terrat, les golfes, els patis interiors i l’exterior de l’edifici. D’aquesta manera,

L’exposició està organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera i es podrà visitar a La Pedrera-Casa Milà de Barcelona a partir del 31 de març i fins al 23 de juliol de 2023.