Comença el Photo Forum Fest, la gran cita de la fotografia

Un esdeveniment internacional que inclou dos congressos, un gran espai comercial i activitats com presentacions, xerrades, tallers i exposicions

Redacció.- Comença el Photo Forum Fest, la gran cita anual dels aficionats i professionals de la fotografia i que reuneix alguns dels millors fotògrafs del món. Entre el 15 i el 17 de març, el Palau de Congressos de Fira de Barcelona a Montjuïc acollirà aquest esdeveniment internacional que inclou dos congressos, un gran espai comercial i activitats com presentacions, xerrades, tallers i exposicions. La cita compta amb l’al·licient de poder veure en acció grans mestres de la càmera, com Alex Webb, Michael Kenna i Joan Fontcuberta. El seus organitzadors, Carles Figuerola i Eduard Casanova, estan “convençuts que la convocatòria serà un èxit tant per l’altíssim nivell dels ponents que hi participen com per l’excepcional oferta d’activitats i continguts pràctics que només pots trobar aquí”. Aquesta serà la primera edició amb un 100% de presencialitat en totes les activitats després de les dues últimes edicions marcades per la pandèmia.

La cita té com a eixos principals els congressos Bodaf (15 i 16 de març), dedicat a la fotografia social i de casament, i Life (17 de març), que versa sobre naturalesa, fotoperiodisme, viatge i aventura. S’han programat nombroses ponències i masterclasses a càrrec de conferenciants de primer ordre i de reconegut prestigi internacional així com nombrosos tallers adreçats tant a fotògrafs amateurs com a professionals que arriben a la ciutat comtal de diferents punts d’Europa i del món. També s’ha organitzat un ‘portfolio review’ per tal que els fotògrafs especialitzats en bodes puguin obtenir una completa revisió del seu treball per part d’un professional de prestigi.

Mestres de la fotografia

Sens dubte, un dels grans reclams del Photo Forum Fest és poder assistir a ponències, conferències i demostracions dels grans mestres de la fotografia, com Alex Webb, de l’agència Magnum, un dels grans noms a nivell internacional de la fotografia de carrer i documental; o bé Erika & Victor Lax i Tec Petaja, que marquen tendència en la fotografia social i de bodes gràcies a la seva tècnica depurada i que compten amb milers de seguidors a les xarxes socials. Webb realitzarà una masterclass en el marc del festival un dia abans que comenci oficialment. També es podrà escoltar l’autoritzada veu de Michael Kenna, un dels grans ‘paisatgistes’ del món que retrata en blanc i negre, ponent al congrés Life dins d’una gira mundial en què celebra el 50è aniversari de la seva primera feina i que té com a una única parada a Espanya el Photo Forum Fest. També un dels fotògrafs i artistes catalans més internacionals, Joan Fontcuberta, hi participarà amb una signatura de llibres; a tots aquests noms cal afegir-hi el d’altres professionals de prestigi, com Álvaro Sanz, Monika Frias, Ulla Lohmann, Joan de la Malla, John Dolan, Joy Zamora, Javi Abad, Paula Cerdeira, Lukas Piatek, etc. En total, el Photo Forum Fest comptarà amb més d’una vintena de ponents de països com els Estats Units, Alemanya, Polònia, Espanya, Portugal, Anglaterra i Suïssa.

Zona comercial amb tallers pràctics

El Photo Forum Fest inclou una exposició comercial que ocupa una superfície de 3.000 m2 on les grans marques, com Nikon, Sony, Fujifilm, Canon, Olympus, DJI i Apple, “presentaran les seves novetats i els expositors oferiran uns preus especials als assistents”, com subratlla Eduard Casanova. També hi tindran presència els millors laboratoris fotogràfics d’Europa. En aquest espai, es duran a terme una quarantena de tallers de fotografia i videografia breus i gratuïts que anomenen “keynotes” i on s’hi podran aprendre noves tècniques, coneixements de màrqueting i negoci, inspiració, idees, etc. També hi haurà exposicions, shootings, signatura de llibres, entrevistes a fotògrafs destacats i zona de networking. A més, se celebraran les gales dels premis FEPFI i Unionwep.

Sobre el Photo Forum Fest

El Photo Forum Fest és una de les gran cites a nivell internacional dels professionals i aficionats de la fotografia que arriben a Barcelona de tot l’Estat i de països com Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Holanda amb l’objectiu de conèixer les últimes tendències en equipament i les tècniques més avançades i escoltar els ensenyaments dels seus fotògrafs referents. Aquesta edició, que serà 100% presencial després que les dues anteriors es veiessin afectades per la pandèmia, s’espera que sigui tot un èxit donat el panell de luxe dels conferenciants que s’ha aconseguit reunir i l’àmplia proposta de continguts dels congressos Life i Bodaf així com la seva oferta comercial on no hi falta cap de les grans marques. S’organitza al Palau de Congressos de Montjuïc, a l’Avda. Reina Mª Cristina, a les instal·lacions de Fira de Barcelona.