Comença la 16a Fira Mediterrània a Manresa

Ampliat el FiraPasseig per primer cop que també s’estendrà pel segon tram del passeig Pere III

La 16a Fira Mediterrània de Manresa intentarà sorprendre amb 36 estrenes i 10 coproduccions els cent mil espectadors que habitualment degusten els seus espectacles, que enguany, sumats a les activitats professionals i als actes que organitzen els diferents agents locals, s’enfilen fins a 350. Més d’un miler de professionals de fins a trenta països assistiran al certamen que enguany ha despertat l’interès de bloggers prescriptors de cultura, viatges i espectacles d’Estats Units, França i Itàlia.
Per altra banda, enguany, s’amplia el FiraPasseig amb un segon tram del que va a Crist Rei a la plaça Espanya. En aquest nou tram, hi haurà diverses parades gastronòmiques, un espai de jocs per a nens i nenes gestionat per la companyia Quiràlia i un seguit de parades de Fira Estelada, associació que comparteix el sentiment de país i comercialitza bàsicament productes relacionats amb l’estelada i els catalans.
Des de fa uns dies la botiga Abacus, al carrer de les Barreres i la Biblioteca del Casino ja exposen el material essencialment didàctic que han preparat de cara a la Fira d’enguany,dins el marc de cooperació que mantenen amb el mercat manresà
Canals de venda de localitats i horaris
Durant els dos dies que falten fins a la inauguració de la Fira Mediterrània, les entrades es poden adquirir pels canals habituals: durant les 24 hores al web www.firamediterrania.cat; de 18.00 a 21.00 h a les taquilles del Kursaal (Passeig Pere III, 35); i per telèfon al 938 723 636 –en el mateix horari de les taquilles. A partir del dijous 7 de novembre i fins al 10 de novembre, les entrades de la Fira també es podran comprar a les taquilles ubicades a la Plaça Sant Domènec en el següent horari: dijous, de 10h a 21h; divendres, de 10h a 23h; dissabte, de 10h a 24h, i diumenge. de 10h a 19h.També es podran adquirir una hora abans de cada espectacle en les taquilles ubicades a la porta de dos dels escenaris de la Fira, l’Estrella DAMM / Milcentenari i el Sielu.
 
Accés a la cèntrica Taverna / Espai gastronòmic de la Fira
Per tal d’accedir a la Taverna de la Fira/Espai gastronòmic, ubicada a la plaça Sant Domènec, un dels escenaris amb major afluència del certamen, només caldrà fer una consumició en alguns dels estands dedicats a les especialitats gastronòmiques de diferents indrets de la Mediterrània que envolten la vela o a la barra ubicada a l’interior. Amb aquesta consumició, l’usuari rebrà una polsera que li donarà accés a l’espai durant la jornada sencera en què hagi realitzat la consumició.
Avantatges especials
Fira Mediterrània ofereix avantatges fins al dimecres 6 de novembre, 24 hores abans de l’inici del certamen, a socis i subscriptors de diferents col·lectius i entitats col·laboradores: els socis d’Abacus, El Galliner, Imagina’t, TR3SC, FNAC, Carnet Jove, l’APdC, els usuaris de l’European Youth Card, del Carnet Universitari, dels cursos de català per a adults del CNL Montserrat i participants del Voluntariat per la llengua (VxL), els estudiants de les escoles de música, els majors de 65 anys, els menors de 25, persones amb discapacitat, les que estan en situació d’atur, les que tenen carnet de donant de sang, i els subscriptors de Regió 7, La Vanguardia, El Punt Avui i Time Out.
Club Super3
Abans de la Fira i durant els quatre dies del certamen, els socis del Club Super3 poden aconseguir una entrada gratuïta per a cada espectacle infantil, sempre i quan vagin acompanyats d’un adult. La voluntat de la Fira és estendre els conceptes d’arrel i de Mediterrània entre les noves generacions.
 
Donants de sang
Durant els dies de la Fira també podran aconseguir una entrada per als espectacles de pagament les persones que facin una donació de sang aprofitant l’estada del l’autobús del Banc de Sang al Passeig Pere III, dissabte 9 de novembre, de 10 a 14h i de 17 a 21h.
 
Accés a la Llotja Professional per al públic en general
Per altra banda, també cal tenir en compte que el públic general podrà accedir a la Llotja professional (ubicada al Museu de la Tècnica) presentant una entrada de qualsevol espectacle de la Fira. La Llotja acull de dijous 7 a dissabte 9 totes les activitats del Mediterrània PROfessional Meeting (MPM), entre les quals destaquen les Jornades Professionals dedicades al retorn social de la cultura i les actuacions del Showcase: dijous 7, Kaulakau i MUOM; divendres 8, Névoa i La Canalla; i dissabte 9, Gani Mirzo i Xarnege. D’aquesta manera, es pretén fer més permeable l’espai professional per a aquelles persones que puguin tenir curiositat sobre el seu funcionament o vulguin conèixer d’a prop a alguns dels artistes actuants.
 
El Salao canvia de guitarrista
En l’actuació del cantant flamenc, El Salao, una de les revelacions de l’escena musical del moment, a la Taverna de la Fira, divendres 8 de novembre a les 19h, el guitarrista que l’acompanyarà serà Jordi Bonell.