Comença la campanya ‘Som més fortes que la censura’ per incentivar les subscripcions de revistes en català

Està promoguda per l’APPEC editors de revistes i digitals, juntament amb el Govern, en resposta als atacs de la llengua i a les publicacions en català

Redacció.-Amb el lema ‘Som més fortes que la censura’, l’APPEC Editors de Revistes i Digitals i el Govern de la Generalitat de Catalunya inicien de forma conjunta una campanya per fomentar les subscripcions a les revistes en català. A través del nou web noalacensura.cat es promou un 2×1: Per cada nova subscripció que es faci per consum propi d’una revista, s’enviarà una altra subscripció de la revista que s’ha escollit a una entitat, associació o centre educatiu dels Països Catalans.

L’acció s’impulsa després que l’accés de l’extrema dreta a les institucions del País Valencià i que el nou Ajuntament de Borriana, a la Plana Baixa, format per PP i Vox, anul·lés aquest juliol les subscripcions de cinc revistes en català a la biblioteca municipal. Davant d’aquest atac a la llengua i a les publicacions en català, es va posar en marxa un pla de resposta conjunta que culmina amb la campanya ‘Som més fortes que la censura’, amb què es vol potenciar la lectura de revistes en català i portar-les a tots els racons dels Països Catalans. L’objectiu és visibilitzar el ric patrimoni de capçaleres en català i ressaltar la importància de preservar-lo llegint i subscrivint-se a les revistes. Les noves subscripcions s’han de fer a través del web que s’ha habilitat especialment per a la campanya. Tots els editors de revistes en català i en paper d’àmbit nacional participen en la iniciativa amb publicacions de múltiples temàtiques.

La companya ‘Som més fortes que la censura’ consta amb uns anuncis plantejats amb una demostració gràfica i senzilla de la diferència que hi ha entre ser pocs o molts per lluitar contra la censura, i expressa una metàfora molt clara i contundent per vèncer el feixisme.

Aquesta campanya és una acció conjunta del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’APPEC amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua i la Federació Llull –que engloba Òmnium Cultural, Acció Cultural pel País Valencià i Obra Cultural Balear-.

Sobre l’APPEC editors de revistes i digitals.

L’APPEC és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes i digitals d’informació general i especialitzada que tenen una distribució i difusió dins de l’àmbit català. Fundada el 1983, l’associació celebra enguany 40 anys de revistes i cultura.
Actualment, l’APPEC compta amb unes 90 empreses editores i més de 200 capçaleres en paper i digital.

En els últims anys l’associació ha posat en marxa campanyes com ‘Sigues lliure, llegeix’ per combatre la manipulació informativa i les ‘fake news’ a través de la lectura de revistes i digitals en català. A més, ha impulsat projectes com La Revisteria, la caravana de revistes; la plataforma digital de lectura de revistes i premsa en català iQUIOSC.cat; o l’acció ‘T’agradarà llegir en català’ per fomentar la lectura amb la distribució de les publicacions a sales d’espera. També organitza els Premis de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, en què des de fa més de 20 anys es reconeix la tasca dels professionals de la comunicació i les publicacions del país.