Comença la desena edició del Festival del Mil·lenni

Gotan Project protagonitza el primer concert del Festival

Diferents espais de la ciutat de Barcelona seran escenari d’un programa de concerts que es clourà el mes D’abril de 2009.
El festival comença el 16 de desembre amb L’actuació del grup Gotan Project al Palau de la Música, i tancarà el seu periple d’actuacions amb Pasión Vega, en un espectacle especialment pensat per al Gran Teatre del Liceu el 27 d’abril de 2009. El Palau de la Música, L’Auditori, L’Auditori del Fòrum i el Gran Teatre del Liceu seran els escenaris d’aquesta edició.
La desena edició del Festival Mil·lenni presenta un cartell equilibrat entre els artistes que ja han estat en el festival – en el que suposarà un compromís amb les arrels i un record a les edicions passades- i els quals es presenten per primera vegada en aquesta desena edició. Un festival que ha començat el 16 de desembre i tancarà el seu periple d’actuacions amb Pasión Vega, en un espectacle especialment pensat per al Gran Teatre del Liceu el 27 d’abril de 2009.
El Palau de la Música, L’Auditori, L’Auditori del Fòrum i el Gran Teatre del Liceu seran els escenaris d’aquesta edició.
El X Festival Mil·lenni serà un compromís amb les arrels com demostra el protagonisme d’intèrprets catalans de bressol o d’adopció, com són Raimon, Antonia Font, Jarabe de Palo, Josep Carreras, Manu Guix, Nena Daconte, Facto Defafé y las flores azules, La Locomotora Negra amb la Coral Sant Jordi interpretant textos de Salvador Espriu entre D’altres.
En aquesta edició presentarem també artistes emergents entre els quals hi ha Roger Mas, Xavier Baró, Feliu Ventura i Mishima.
En record a altres edicions tornen a formar part del cartell artistes de la talla de Gotan Project, Michael Nyman, Enrique Morente, Noa, Goran Bregovic i Ainhoa Arteta. A més dels clàssics del festival: Georges Moustaki, Adamo i Mª Dolores Pradera.
En el cartell té un especial pes l’espectacle Sara Baras&Josep Carreres que serà la primera vegada que actuïn junts a Barcelona. Una producció única i que arribarà després de la seva actuació en el Royal Albert Hall de Londres prevista per al pròxim 11 de desembre.
El X festival serà una desfilada de noms que al costat de Tracy Chapman, José González, OneRepublic, Ayo i Pitingo entre molts altres, faran d’aquest festival una bona opció per a les nits dels pròxims mesos. Un festival que es fa a Barcelona per a Catalunya i per a tot aquell que vulgui sumar-se a aquesta festa de la música que, com sempre, conserva els seus senyals d’identitat: l’eclecticisme, el prestigi i la qualitat artística.