Comença la mostra ‘Qui defensa qui ens defensa?’, a l’Espai Mercè Sala

Una mostra desenvolupada per Amnistia Internacional, en col·laboració amb la fotògrafa Sofía Moro

Aquesta es una mostra desenvolupada per Amnistia Internacional, en col·laboració amb la fotògrafa madrilenya Sofía Moro, que s’emmarca dins el programa “Ciutats Defensores dels Drets Humans”, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i diverses institucions de l’àmbit de la cooperació i la solidaritat. Aquest projecte té com a objectiu divulgar i sensibilitzar els ciutadans sobre la tasca feta per les persones que, dia rere dia, actuen per a la promoció i la protecció dels drets humans.
L’exposició il·lustrativa del projecte homenatge la figura de trenta defensors i defensores dels drets humans que, seixanta anys després de l’establiment de la Declaració Universal, segueixen lliurant una dura batalla en molts països a favor de la dignitat de les persones. L’autora inclou un breu perfil humà de cada retratat per apropar al visitant l’essència de la seva història de lluita i el seu compromís amb la humanitat, una labor que en moltes ocasions els ha suposat patir atemptats contra la seva pròpia vida. El catàleg d’alta qualitat fotogràfica s’acompanya també d’un pròleg signat per l’antiga secretària general d’Amnistia Internacional, Irene Khan.
La mostra es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’Estació de Diagonal, de dilluns a divendres feiners entre les 10 i les 20.30 hores fins al proper 11 de novembre. L’entrada és gratuïta.
TMB se suma així a una iniciativa en sintonia amb la sensibilitat social de l’entorn metropolità, que també compta amb la col·laboració de diferents municipis catalans, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que també s’hi ha compromès a través d’un conveni, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Casa Amèrica de Catalunya.
Com es recull en el marc del conveni signat amb l’Ajuntament de Sant Boi el passat mes de setembre, a més de participar-hi amb la instal·lació d’aquesta exposició TMB també s’ocuparà de difondre el programa a través dels seus canals de comunicació escrits, audiovisuals i digitals.
 
Programa d’activitats del projecte
El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans ha organitzat fins al 12 d’octubre la visita a Catalunya d’un grup de sis defensors i defensores de diversos països d’arreu del món. Al llarg de deu dies, aquests activistes, integrants, entre d’altres, de la Comissió de Drets Humans i Dret Internacional del Bajo Ari (Colòmbia), de la Comissió Nacional Independent de Drets Humans de Libèria i de l’associació Abuelas de la Plaza de Mayo, realitzaran conferències, reunions institucionals i actes en centres educatius per donar a conèixer la feina que desenvolupen.