Comença la nova temporada del Cicle Òpera a Catalunya

El 8 de novembre es representarà a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers la gran òpera ‘Lucia di Lammermoor’ de Donizetti, inclosa dins del Cicle Òpera a Catalunya

La presidenta d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS), Mirna LaCambra, ha estat l’encarregada de presentar les quatre òperes de la nova temporada: Lucia di Lammermoor, Orfeo ed Euridice, L’Italiana in Algeri i Turandot.

El Teatre Auditori de Granollers acollirà dues de les quatre propostes presentades dins del cicle: Lucia di Lammermoor, que tindrà lloc el proper 8 de novembre de 2014, a les 21 h; i Turandot, que es representarà en la propera temporada, el 10 de maig de 2015, a les 18 h.

Pel que fa a la primera òpera, Lucia di Lammermoor de Donizetti és una òpera que el públic ha demanat amb insistència, on la protagonista serà interpretada per la coneguda i admirada soprano Saioa Hernández i l’acompanyaran els coneguts Albert Casals (tenor) i Ismael Pons (baríton). L’òpera tindrà com a director de l’orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’òpera de Sabadell a Daniel Gil de Tejada i, com a director d’escena, a Pau Monteverde.

Pel que fa a Turandot de Giacomo Puccini, l’altre proposta operística programada pel Teatre Auditori de Granollers, és una òpera que situa l’acció a Pequín i l’època de la Xina Imperial. Té una posada en escena de grans dificultats, la seva partitura també és complexa i precisa de cantants amb veus importants i resistents i un gran cor.