Comença la Setmana del Llibre en Català

s’instal·larà excepcionalment al Moll de la Fusta de Barcelona

Redacció.- Comença la 38a edició de La Setmana del Llibre en Català. L’esdeveniment literari, organitzat per Editors.cat, s’instal·larà excepcionalment al Moll de la Fusta de Barcelona per complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat. A més, enguany la programació presencial es complementarà amb la difusió digital.
La voluntat de l’organització i de tots els expositors que hi participaran és inequívoca: mantenir el contacte amb els lectors, difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català, i marcar una fita al calendari que permeti impulsar i reactivar el sector mitjançant un esdeveniment d’èxit clau.
La Institució de les Lletres Catalanes hi participa amb tres activitats: l’organització de dues rutes literàries en el marc dels Anys Joan Perucho i Josep Carner i la presentació de Poema de l’Allapassa (Saïm Edicions) en el marc de l’Any Salvà.
Ruta “Joan Perucho i la Barcelona de Les històries naturals” a càrrec de Maria Nunes
“Joan Perucho i la Barcelona de Les històries naturals” és un itinerari literari que ens convida a acompanyar el protagonista de la novel·la, Antoni de Montpalau i de la Truanderie, en un passeig per la Barcelona dels anys 1830. Tot fent salts en el temps, coneixerem també més curiositats de la figura i l’obra de Joan Perucho.
L’itinerari, conduït per Maria Nunes, és gratuït i l’organitza la Institució de les Lletres Catalanes dins del marc de La Setmana del Llibre en Català.
 
Ruta “Josep Carner, l’etapa barcelonina: 1884-1921” a càrrec d’Artur Garcia
Començarem on el poeta va néixer i a partir de l’octubre de 1897 es va matricular a Dret i a Filosofia i Lletres. Seguirem pel carrer on va passar la infantesa, carrer de Dou, i passarem per l’Ateneu Barcelonès (el nou, el del carrer de la Canuda, amb al·lusions al vell edifici de la Rambla dels Caputxins); la Sala Mozart, al mateix carrer de la Canuda, on fundaria més endavant els Amics de la Poesia; el carrer de Santa Anna, on hi ha l’Hotel en què s’instal·lava quan venia a Barcelona i ja no hi tenia casa, i el Teatre Principal, escenari dels èxits teatrals. Tot l’itinerari es limitarà a l’etapa barcelonina del poeta: 1884-1921. Una ruta per Ciutat vella i el primer Eixample.
 
L’Any Salvà a La Setmana del Llibre en Català 
Taula rodona: presentació de Poema de l’Allapassa, publicada per Saïm Edicions.
Intervindran en l’acte, que tindrà lloc a l’Escenari de La Setmana el dia 10 de setembre a les 13.55 h:
Isabel Granya, assessora de l’Any Salvà i experta en la seva obra
Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes
Lluís Segura, director Insular de Política Lingüístic
Més informació en el següent enllaç: https://cultura.gencat.cat/ca/ilc/detalls/activitat/2020-09-10-salva-setmana