Comença la XXVII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà

Reubiquen els escenaris per combatre l’onada de calor

Redacció.- L’organització de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal fa una crida al públic a no fer-se enrere a venir a la Bisbal d’Empordà aquest cap de setmana, tot i l’onada de calor. L’entitat ha reubicat alguns dels escenaris per tal que hi hagi més zones d’ombra i sigui més confortable per públic i artistes, alhora que es remullarà l’espai abans de cada funció. A més, cal tenir present que bona part de la programació horària s’ha configurat de manera que el gruix d’espectacles tinguin lloc en les hores menys caloroses.

Aquest cap de setmana, del 15 al 17 de juliol arriba XXVII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, després de dues edicions excepcionals arran del context pandèmic, torna a recuperar places i carrers en la seva plenitud. Espais emblemàtics del festival com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer o la plaça Jacint Verdaguer tornaran a omplir-se sense aforament limitat. Si enguany torna a la normalitat, aquests darrers anys han servit per tal que la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà faci un replantejament i s’adeqüi als seus recursos humans i materials per tal d’esdevenir sostenible d’acord a la seva realitat. Així, enguany s’ofereix novament un ampli ventall d’espectacles gratuïts, alhora que se’n mantenen diversos de pagament, tant a les tardes com a les nits, permetent que les propostes programades que ho requereixen puguin ser visualitzades en les condicions necessàries.

Clown, acrobàcies, malabars, trapezi, aeri, equilibrisme, diàbolo, malabars, màstil, perxa xinesa gestual, bàscula o fins i tot baldufes són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d’enguany. Un total de 27 companyies amb 36 espectacles actuaran a la 27a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal. Si bé l’eix programàtic continua girant al voltant del circ contemporani sense renunciar al de caràcter més popular, l’organització continua fent una marcada aposta pel circ local, no pas per la impossibilitat d’acollir companyies internacionals, si no per la gran qualitat del circ autòcton. Noms com Col·lectiu TQM, Cia. Bueyes Perdidos, Som Noise, Circ Los, Ambidos, Hotel Locandi, Trocos Lucos, Cia d’Estro, Bucraa Circus, Zirkozaurre, Cia Moveo, Non Sin Tri, D’Click Compañía, El Gran Dimitri, Maintomano, La Churry, Contaminando Sonrisas, Cia. Ambi2, Yldor Llach, Las Sistar, Kaldi, Trocos Lucos, Col·lectiu la Perxa, Cia Vendetta ++ o, sense anar més lluny, la producció pròpia de la Fira de Circ al Carrer forjada amb diversos artistes locals, posen de manifest la voluntat de potenciar el circ que es fa al territori: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics.

A nivell internacional, enguany la programació compta amb dues companyies. D’una banda, Be Flat, procedents de Bèlgica, vindran a la Bisbal en el marc de la seva gira internacional de presentació de ‘Bubble You’, un espectacle que brinda una al·legoria les contradiccions de viure en una bombolla -que regala tantes meravelles com limitacions- traslladat en el context més circense i farcida d’acrobàcies, música i moltes sorpreses. I també hi haurà Les Dessous de Barbara que, procedents de França, ja van oferir un tastet de ‘Crazy Safari Circus’ aquest dimecres al fITM del Terracotta Museu: una proposta que incideix en la problemàtica del maltractament animal, oferirà altes dosis de contorsions impossibles, natació sincronitzada eqüestre, tir a l’arc malabarista i doma contemporània.