La companyia Indi Gest amb el seu projecte Europa Bull, escrit i dirigit per Jordi Oriol guanya el XII Premi Quim Masó a la producció teatral

L'obra tracta sobre l’eufemisme que suposa creure encara en una Unió Europea davant la inoperància o ceguesa dels òrgans i institucions europees enfront les injustícies

Redacció.- Aquest dimarts s’ha atorgat el XII Premi Quim Masó a la producció teatral a la companyia Indi Gest pel seu projecte Europa Bull escrit i dirigit per Jordi Oriol. La proclamació del guanyador s’ha fet en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte obert al públic presentat per l’escriptor Josep Maria Fonolleras que ha comptat amb l’actuació musical de Paula Valls. La vall inquietant d’Alejo Levis produït per Flyhard Produccions i L’amor (no és per a mi, va dir Medea) de Queralt Riera produït per Les Antonietes han estat els projectes finalistes de l’edició d’enguany.
El projecte d’Indi Gest tracta sobre l’eufemisme que suposa creure encara en una Unió Europea davant la inoperància o ceguesa dels òrgans i institucions europees enfront les injustícies que es viuen als mateixos països membres i, per la part que toca més a prop, envers la pèrdua de llibertats i manca de separació de poders dins l’estat membre espanyol. Europa Bull es proposa exposar de forma poètica i elegant (i amb humor) les pors i queixes com a europeus desemparats.
PREMI QUIM MASÓ
El jurat del Premi Quim Masó 2018, únic premi a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana, ha seleccionat tres propostes, entre les 24 propostes presentades, com a finalistes de la dotzena edició del Premi Quim Masó. El guanyador rebrà una dotació de 40.000 € i el muntatge s’estrenarà a Temporada Alta 2019 i es podrà veure també al Teatre Nacional de Catalunya.
El jurat, format per reconeguts professionals de les arts escèniques, enguany està format per: Laura Serra (periodista cultural), Xavier Albertí (director teatral i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya), Pere Puig(director teatral i director de la Sala La Planeta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Narcís Puig (Temporada Alta), Josep Maria Miró (autor i director) i Josep Domènech (Bitò). Actua com a secretari del Jurat, Guillem Terribas (Llibreria 22).
Al llarg dels últims 12 anys, el Premi Quim Masó s’ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors com és el cas d’Albert Arribas, Joan Yago/La calòrica, Josep Maria Miró, Miquel Gorriz, La Conquesta del Pol Sud o Lluïsa Cunillé, entre altres. Des de la seva creació l’any 2006, uns 250 projectes s’han presentat a diferents convocatòries. El Premi Quim Masó va ser creat en memòria de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó, un dels fundadors de la companyia i és l’únic premi a Catalunya que finança la producció d’espectales teatrals en llengua catalana. El guardó, de periodicitat anual, vol impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana, a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.
El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i Bitò. La finalitat d’aquest premi és impulsar la producció i exhibició de muntatges de teatre en llengua catalana que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.
La Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó està integrada pel seu fill Pau Masó, Josep Domènech de Bitò, Guillem Terribas de la Llibreria 22, Joan Ribas del Grup Proscenium, un representant de la Diputació de Girona i un representant de l’Ajuntament de Girona.
Alba, premi Quim Masó 2017
Dins el marc de Temporada Alta 2018, s’estrenarà Alba, el 16 de novembre a El Canal, el projecte guanyador del Premi Quim Masó 2017. Un thriller de ciència -ficció, una història de robots que ofereixen companyia a les solituds humanes, escrites per l’escriptor i dramaturg Marc Artigau i protagonitzada per dos grans de l’escena catalana: Lluís Marco i Montse Guallar. Del 29 de novembre al 23 de desembre l’obra farà temporada al Teatre Nacional de Catalunya.
FITXA ARTISTICA DE L’ESPECTACLE (PROVISIONAL)
Autor text: Jordi Oriol
Autor música: Carles Pedragosa
Coreografia: Anna Hierro
Direcció: Jordi Oriol
Intèrprets: Anna Hierro, Jordi Oriol i Carles Pedragosa
Espai i vestuari: Sílvia Delagneau
Il·luminació: Marc Aviñoa
Audiovisuals: Marc Permanyer
Cap tècnic: Albert Glas
Producció executiva: Helena Font
Producció: Indi Gest (associació artística)
(Resta de fitxa artística en curs)