Companyies de dansa emergents, internacionals i familiars es citen al festival DANSAT

Després D'haver estat ajornat a causa de la manca subvencions del CoNCA, finalment se celebrarà del 9 al 13 de novembre al SAT!

Amb algun canvi en la seva programació, degut a L’ajornament de les seves dates, el festival DANSAT arriba a la seva vuitena edició amb propostes que, com any rere any reivindica la seva programació, són escollides per oferir diversitat a tot tipus D’espectadors, grans o petits, experts o iniciats. Tant és així que el SAT!, a través del festival i en la seva faceta més reivindicativa, celebra la dansa amb L’eslògan: ‘El SAT! es mou’.

Així doncs, enguany, el DANSAT inaugurarà el dimecres 9 de novembre amb la ja clàssica sessió de companyies emergents a la nit dels Emergents.SAT, on es comptarà amb dues peces per tastar la dansa en el seu estat més modern i fresc. D’una banda ‘Bellas durmientes’ de la coreògrafa Christine Cloux (a la imatge), Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana com a millor intèrpret i millor espectacle de dansa, que traça un pont entre la nena i la dona adulta; i de L’altra, L’exploració dels límits de cadascú a ‘Her name is Hysteria’ de les ballarines i coreògrafes establertes a Barcelona, Sau-Ching Wong i Paloma Muñoz.

El dijous 10 a les nou de la nit es podrà degustar una deliciosa proposta de la companyia aragonesa LaMov que és una col·laboració entre dos coreògrafs deixebles de Béjart i Duato. ‘Dos’ està configurada per dues parts, la primera és una coreografia que parla de la lluita D’oposats que controla les persones i les relacions; la segona, inspirada en la fotografia ‘Superpoblació’ de Will McBride (1969), s’introdueix en el món de la desigualtat social.

El divendres arribarà el torn D’una coproducció arriscada entre la companyia catalana Contrapunctus Danceport i els alemanys Movingtheatre, que ha reunit a 4 coreògrafs i un director de 4 països europeus (Àustria, Alemanya, Itàlia i L’Estat Espanyol) per desenvolupar ‘Revolver Indenti(c)tats’, un projecte que parla de la uniformitat i la individualitat, la integració, la marginació, els outsiders, L’agresió… Un espectacle creat a cada país per parts separades que s’han posat en comú en un procés de teixit que s’ha vist enriquit per les interrelacions dels diversos implicats en el procés.

Els grecs RootlessRoot seran els encarregats del dissabte a la nit. Jozef Frucek i Linda Kapetanea han creat el que ells en diuen ?una absurda composició multiplicada per a 4 ballarins, els seus 4 cossos i una enorme distància entre ells’. Explorant el concepte del No-res com a part de la naturalesa humana, ‘Eyes in the colors of the rain’ explora el cos en diferents aspectes: el cos com la fundació de L’ésser, com un objecte, com un llenguatge i conductor de significat, com una peça de propietat o com un espai en canvi constant.

I finalment, com cada any, el DANSAT proposa una peça de dansa contemporània familiar per acostar la dansa als més menuts i contribuir el la difícil tasca de creació de nous públics que, ara més que mai, aquesta disciplina necessita. Per això, la companyia mallorquina Mariantònia Oliver farà una funció de diumenge a la tarda per a públic infantil amb L’espectacle ‘nOu’. La peça juga amb la poètica del cos i el risc per a captivar als nanos, a partir D’una posada en escena bella i un paisatge sonor agradable que ens transportaran a mons onírics i divertits.

Etiquetes:
, ,