Concert de piano al Teatre Principal d’Olot a càrrec del guanyador del Concurs Internacional Maria Canals

Tcholitch presentarà un repertori amb obres del Pare Antoni Soler, Jordi Cervelló, Alberto Ginastera i Sergei Rachmaninov.

Per cinquè any consecutiu, el proper divendres 9 d’octubre a les 21.00 hores tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot, un concert a càrrec del pianista servi Mladen Tcholitch, guanyador, l’any 2007, de la 53ª edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals.

El programa del recital començarà amb la interpretació de tres sonates compostes pel Pare Antoni Soler (Olot 1729-El Escorial, 1783). De fet, relacionat amb aquest concert anual, l’Ajuntament d’Olot i el Concurs Internacional de Música Maria Canals van signar un conveni de col·laboració a través del qual, cada any, el guanyador del certamen enregistra un disc amb el segell Naxos amb obres d’aquest compositor olotí i ofereix un concert a Olot amb les sonates del Pare Antoni Soler, essent la presentació oficial del disc. Les tres sonates que es podran escoltar el proper divendres formen part d’aquest nou enregistrament que, en aquesta ocasió, ben aviat veurà la llum.

El repertori del concert es completarà amb Petite Suite i Moment musical del violinista i compositor català Jordi Cervelló, que aquest any es celebra el seu 80è aniversari. A més de les Danzas argentinas d’Alberto Ginastera i els Cinc preludis de Sergei Rachmaninov.

El preu de les entrades és de 6 euros anticipada i 10 euros a taquilla el dia del concert. Anticipades es poden comprar a través del web www.olotcultura.cat o de forma presencial al Teatre i a Can Trincheria.

Com activitat complementària i per a difondre al màxim el concert del vespre al Teatre Principal, de 16.00 a 20.00 hores es col·locarà un piano davant l’església de Sant Esteve a disposició de tothom qui el vulgui tocar. Tots aquells que interpretin una peça seran obsequiats amb una entrada per assistir al concert de la nit.

En cas de pluja, el piano es situarà al passadís que hi ha entre el carrer Major i la plaça del Mig.