Concert D’Elena Ledda

La dramàtica veu soprano ha forjat un estil propi que beu dels cants populars de la seva Sardenya nata

El Teatre Kursaal acull avui a les nou del vespre, dins la Fira D’Espectacles D’Arrel Tradicional de Manresa, un concert de la dama de la música sarda. Elena Ledda és la gran veu actual de la cançó sarda. Nascuda prop de Cagliari, Ledda va estudiar oboè i cant al conservatori i tot i que la seva veu de soprano dramàtica L’hagués permet fer carrera a l’òpera, ella es va decantar cant folklòric de la seva Sardenya natal.

Elena Ledda va ser escollida pel cineasta sard Gianfranco Cabiddu, com a veu principal pel seu projecte de combinació del cinema i la música en directe Sonos de Memoria, que recupera seqüències de velles peL’lícules de Sardenya des de 1930 i les revitalitza amb músics de l’illa. Un altre projecte més recent és Visioni di Sardegna (2006), escrit i produït per un antic coL’laborador d’Elena, Mauro Palmas. Amb ell també va recuperar les pel·lícules velles de Sardenya conservades a l’Institut Luce i va compartir escenari amb altres 18 músics, sota la direcció del director de RAI TV, Rodolfo Roberti. Com a convidada d’excepció per completar el sabor
panmediterrani del projecte es va afegir la cantant grega Savina Yannatou.

La col·laboració amb Savina Yannatou va cristaL’litzar en una sèrie de deu concerts al Half Night Club d’Atenes, a finals de març de 2006. Va ser aclamat per la crítica i seguit de prop per la televisió nacional grega. Posteriorment va néixer un CD conjunt amb les dues veus, enregistrat amb la coL’laboració de Mauro Palmas i Primavera Salonico (Tutti Baci, Lyra 1095).