Concert d’Iván González Brass Family a El Puntal de Banyoles

Un projecte del músic, conductor i trompetista nascut a Alcoi

Redacció.- El Puntal – Laboratori de les Arts de la Fundació Lluís Coromina acull aquest mes de gener la residència artística d’Iván González Brass Family, un projecte del músic, conductor i trompetista nascut a Alcoi Iván González. Des que es va iniciar al món musical, González ha obtingut el títol superior de Jazz del Conservatori Superior de Música del Liceu i ha col·laborat amb músics de l’escena jazzística nacional com Perico Sambeat, Horacio Fumero, David Mengual, Ramon Prats, Juan de Diego i Mariano Díaz, entre d’altres. Ha format part del David Mengual Free Spirits Big Band i és un dels creadors del grup Free Art Ensemble. Amb un gran sentit de la força que pot tenir un col·lectiu i la visió de la música a gran escala amb imaginació i sentit de la coherència dels discursos sonors, González té un enorme talent per a les conduccions. Ha revolucionat l’escena de Barcelona amb les seves sessions de Memoria Uno, amb qui ha enregistrat quatre discos en els quals ha gestionat improvisacions dirigides per tot tipus de grans formacions.
El seu projecte més recent, Brass Family, amb el qual realitzarà la residència a la Fundació, és un ensemble format per dues bateries, tuba, quatre trompetes i tres trombons. Una formació poc típica entre les brass band dels anys 60 i 70, amb la qual s’interpreten composicions de músics com Albert Cirera, Julián Sánchez, Vicent Pérez, Toni Vaquer o Fernando Brox, arranjades i dirigides per Iván González i interpretades per músics de l’escena jazzística nacional, com Roger Gutiérrez i José Benítez (bateries), David Parras (tuba), Pol Omedes, Pol Padrós, Òscar Latorre i Iván González (trompetes) i Vicent Pérez, Aram Montagut i Víctor Colomer (trombons).
El concert tindrà lloc el diumenge 13 de gener a les 21 h al mateix Puntal – Laboratori de les Arts de la Fundació Lluís Coromina (C/ Girona, 161) de Banyoles. Les entrades tindran un cost de 5 euros i l’aforament és limitat.