Concert per a clarinet sol

Reflexions al voltant de l'exposició de Zoran Music, a càrrec d'Oriol Romaní

El proper dissabte 10 de maig de 2008, a les 18 i a les 19h, tindrà lloc, a l’Entresòl de La Pedrera, el Concert per a clarinet sol. Reflexions al voltant de l’exposició de Zoran Music amb interpretació i comentaris a càrrec d’Oriol Romaní.
Aquesta activitat s’emmarca dins de les activitats paraL’leles, que organitza la Fundació Caixa Catalunya a l’entorn de l’exposició Zoran Music. De Dachau a Venècia, que es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de La Pedrera fins el 18 de maig de 2008. A les 17 h i al es 18 h s’oferirà una visita comentada a l’exposició.
El Barceloní Oriol Romaní estudià clarinet i interpretació al Conservatori Municipal de Barcelona i en diversos centres estrangers. Va ser fundador i cosolista de la Joven Orquesta Nacional de España i membre de l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure i de Barcelona 216. Ha cultivat el recital de clarinet sol, amb programes com Meditacions i La teva veu, amic -música d’Homs inspirada en textos de Tagore i Valéry.
Ha enregistrat la integral de clarinet de Joaquim Homs (Columna) i ha estrenat obres per a clarinet sol que li han estat dedicades per Joaquim Homs, Xavier Montsalvatge i István Vántus. És autor dels llibres La música, font de salut, Tocats pel jazz i Trobades amb Joaquim Homs, publicats per Amalgama. Com a solista, acompanyat per diverses orquestres nacionals i estrangeres, ha tocat obres de Mozart, Giorgy Ranki, Paolo Luppi, Xavier Turull, Astor Piazzolla i George Gershwin. Al Palau de la Música Catalana de Barcelona, en les dues darreres edicions del Festival del Mil.lenni, ha interpretat i dirigit els concerts Viatge a New Orleans i De Mozart al Swing, en col.laboració amb el Quartet de Corda de Barcelona i amb els grups de jazz clàssic Barcelona Swing Serenaders, New Orleáns Blue Stompers i Hot Jazz Cats.