Concert solidari de Gospel Viu! a benefici d'Active Àfrica

El grup porta la seva proposta al Gran Teatre del Liceu

Gospel Viu! portarà el 17 de novembre al Gran Teatre del Liceu de Barcelona l’energia de la seva proposta The New Gospel X-perience!, en un concert solidari a benefici d’Active Àfrica i el seu projecte educatiu. Aquesta ONGD, independent i sense ànim de lucre, va ser creada l’any 2004 a Barcelona per executar projectes de cooperació al desenvolupament a les zones rurals més pobres de Malawi i de Kènia. La missió principal d’Active Àfrica és contribuir a millorar l’educació, promoure la igualtat de gènere i donar suport al seu sistema sanitari.

Gospel Viu, Gospel sense fronteres

Després de l’èxit aconseguit amb el primer espectacle a capella Marchin ‘To Freedom! la formació, acompanyada del seu quintet instrumental, es rellança definitivament cap al millor gospel, sense perdre ni un punt de la seva força a l’escenari, l’impacte visual del seu ritme i coreografies i de les seves veus magnífiques de solistes i cor. En el concert, títols actuals del gospel contemporani van de la mà de temes de soul, negro spirituals i versions revisades dels grans spirituals de tots els temps, que pretenen que el públic gaudeixi de més d’una hora i mitja de gospel innovador de primeríssima qualitat.

Gospel Viu! va néixer el gener de 2004 al Reial Monestir de Ripoll, davant d’un públic que ha captat, des del principi, l’energia i la força d’aquesta jove formació de l’escena catalana. Ha estat reconegut pel bon ús de la tècnica vocal i coral, per uns ritmes vius i treballats i per una assimilació del context històric i humà que impregna la música gospel i cada cant del repertori escollit.

La formació ha compartit cartell amb Sharrie Williams & The Wiseguys, The Kingdom Choir, Jorge Drexler, Lluís Llach i Carme Canela, entre altres. També han compartit el projecte MOU-te pels quiets a l’Auditori de Barcelona, un concert ideat per Màrius Serra, juntament amb altres artistes de primera fila com Quimi Portet, Nina, Gossos, Pets, Elisabet Raspall, Ivette Nadal o Pau Riba. Durant el 2010 la formació ha presentat al Palau de la Música el seu últim treball (Spirituals by Gospel Viu) i ha participat al Festival Internacional de la Porta Ferrada compartint cartell amb Soweto Gospel Choir. Gospel Viu disposa de dos treballs registrats, Marchin ‘to Freedom! (DVD) el 2005 i The Gospel X-perience In Simphony (doble CD-DVD) el 2008.

Gospel Viu! va iniciar, a mitjan 2006, un projecte que, sota el nom de Gospel Sense Fronteres, pretén iniciar una línia de treball solidari a benefici d’aquells organismes i institucions no governamentals que lluiten, dia en dia, en pro d’una societat millor.

Etiquetes:
,