'Concerto para bebés' enceta una completa programació D’espectacles familiars al Temporada Alta

Els nens de 0 a 5 anys descobriran, de la mà de Paulo Lameiro, la intensitat i la vibració del so, i el tacte dels instruments en un concert dedicat a ells i als seus pares

El Festival Temporada Alta vol arribar al màxim D’espectadors possibles, i per això ha apostat amb fermesa pels muntatges familiars i per a tots els públics i també pels espectacles de circ, incloent-hi algunes estrenes. El tret de sortida D’aquest tipus de programació el donarà ‘Concertos para bebés’, de Paulo Lameiro i la Cia. Musicalmente (1 i 2 D’octubre, a L’Auditori de la Mercè), que tornen a Girona després de L’èxit aclaparador de L’any passat.

En aquest recital, especialment dedicat als petits D’entre 0 i 5 anys i als seus acompanyants, els menuts descobriran la música en viu. Es tracta D’una experiència excepcional en la qual els petits comprovaran que la música es pot ?tocar? quan els músics, mentre actuïn, s’hi acostin i els facin experimentar les vibracions i les intensitats dels sons, així com el tacte i les dimensions dels instruments. La Cia. Musicalmente presentarà en estrena absoluta al Festival Temporada Alta el seu programa Del Barroc al Berimbao. A partir de les danses del Barroc europeu, aquest recital proposa un viatge a través de músiques tradicionals de diferents èpoques i cultures.

Temporada Alta completa l’oferta de teatre familiar amb més propostes.

‘Petriuxka’

Segon dels tres ballets que Igor Stravinski va compondre per al gran Diàghilev, ‘Petruixka‘ és una meravellosa faula musical emmarcada en una fira de Carnestoltes. En aquest entorn alegre i festiu, on qualsevol prodigi sembla possible, un Mag decideix donar vida als seus tres titelles, Petruixka, la Ballarina i el Moro, i convertits en humans, tots tres descobriran L’amor i la llibertat, però també els dubtes o la gelosia. IT Dansa i la Companyia Príncep Totilau han creat un espectacle per a tota la família en què ballarins i titelles viuen excitants aventures acompanyats per la música del mestre rus, una partitura plena D’energia, misteri i humor que arrossegarà els més petits a un remolí D’emocions.

‘Mowgli, l’infant de la jungla’

Per celebrar el seu 25è aniversari, el Centre de titelles de Lleida ha recuperat L’espectacle ‘Mowgli, L’infant de la jungla’, una de les seves produccions emblemàtiques, estrenada i també reposada enguany al TNC i que serà present a Temporada Alta. La història, adreçada a infants a partir de 6 anys, transmet valors universals i coneguts per tots a partir de El llibre de la jungla de Rudyard Kipling. Situat a la selva, Mowgli, L’infantde la jungla és el relat D’un noi que es debat entre dos móns: el dels animals i el dels humans. Tot i haver estat acollit pels llops, el jove Mowgli haurà D’aprendre i acceptar que ell no pertany a la jungla i que haurà de fer-se un lloc entre els seus consemblants. Mowgli, L’infant de la jungla és un debat entre els dos móns: la coexistència i la supervivència, la vida i la mort, el poder i la submissió, L’individu i la col·lectivitat. Un espectacle que esdevé un cant a la natura, la diversitat, la tolerància i a la interdependència dels éssers vius del planeta.

‘Gerónimo Stilton. El musical del regne de la fantasia’

Geronimo Stilton és el director de L’Eco del Rosegador, el diari més famós de Ratalona, capital de L’Illa dels Ratolins. En aquest musical ens endinsarem al seu món fantàstic on els somnis, la màgia, la música i la imaginació són el fil conductor de la història D’aquest ratolí generós i aventurer. Sota la direcció escènica D’Àngel Llàcer i amb la composició i direcció musical de Manu Guix, L’espectacle es completa amb un treball de posada en escena espectacular que encisarà a tots els públics. Premio Teatro Musical 2011 al millor musical infantil, Geronimo Stilton ha tingut un èxit aclaparador i ha arribat a més de 50.000 espectadors.

‘S’ha acabat el bròquil’

Electrotoylets és una insòlita formació de música electrònica que valent-se D’un autèntic arsenal D’instruments poc convencionals, joguines i altra parafernàlia electrònica es dedica a revisitar peces clau del folklore musical català. El grup es va crear L’any 2007 a Girona i des D’aleshores la seva mescla única i impactant de tradició i modernitat els ha permès presentar-se en dife rents festivals D’Europa i Àsia. Amb la participació del director i dramaturg Jordi Prat i Coll i el artistes visuals Xavier Gibert (Telenoika.NET) i Fausto Morales (SlideMedia) estrenen L’espectacle S?ha acabat el bròquil. Es tracta D’una nova proposta multidisciplinària que combina la música tradicional catalana, espectaculars projeccions de nova generació (video mapping) i electrònica. A partir D’un videojoc molt especial L’espectacle convida a nens i adults a viure una sèrie D’aventures digitals per redescobrir la tradició popular catalana D’una forma inèdita i amb molt sentit de L’humor.

‘La bella dorment del bosc’

Què hauria passat si la Bella Dorment s’hagués punxat el dit al 1914 i no s’hagués despertat fins ara mateix, en la nostra època? Aquesta és la pregunta que Pablo Ley i Josep Galindo miren de respondre en aquesta versió del conte que acosta els més petits a la història del segle XX. La música en directe del ballet de Txaikovski ?amb arranjaments de Dani Espasa? i els moviments de la dansa contemporània acompanyen els nens en aquest periple històric, que s’atura en els fets més rellevants. Un viatge suggeridor, ple de fantasia i veritat, que actualitza les aventures de la bella princesa Aurora, la dorment del relat immortalitzat per Perrault o els Germans Grimm. Un conte de fades per als nens de L’era tecnològica.

‘Viatge a la lluna’

Diversos creadors de diferents llenguatges artístics dialoguen recuperant L’obra ‘Viatge a la lluna’ del compositor Xavier Montsalvatge i L’escriptor Josep Maria Espinàs (estrenada el 1966) i continuant-la amb una història de nova creació del prestigiós compositor Albert Guinovart i del director Pau Miró, responsable de la posada en escena. L’espectacle durà el segell inconfusible de qualitat de la Murtra Ensemble, implicada en alguns dels millors espectacles musicals dels darrers anys per a infants, com ara L’esplèndid ‘Pere i el llop’ (Prokòfiev). En escena, dos actors, catorze músics que s’incorporen a la història i les animacions de Jordi Caba a partir de les il·lustracions de Sebastià Serra. Narraran les peripècies de la Colla dels Pesquis per construir un coet, aterrar a la Lluna i, tot seguit, jugar-hi fins a descobrir que la lluna és comestible, i té textures I gustos sorprenents, diferents i inimaginats. I el més gros de tot és que alimenta els somnis!

Etiquetes: