Concerts i activitats a La Mirona

Setmana farcida de propostes

Aquesta setmana, en motiu de la proximitat del Black Music Festival 2012, amb la onzena edició s’enceten una sèrie de concerts de presentació previs al festival a diferents espais de L’àrea metropolitana de Girona i rodalies.

Comencem dijous 16 amb un concert al Soul Café de Figueres amb Hop’s Trio. Aquesta jove formació de recent creació s’ha unit per rememorar grans clàssics del swing dels mítics trios dels anys trenta, oferint un repertori on destaquen temes de Benny Goodman, Oscar Peterson i Louis Armstrong, entre D’altres, i pensat per a tots els balladors de Lindy Hop.

Divendres 17 al Centre Cívic de Sant Narcís a dos quarts de deu Jam Session amb Sodejamm que és un col·lectiu que neix per fer música fresca en directe, sense manies ni barreres, pel que fa a nivell o la manera d’entendre la música, amb la voluntat de que tothom se senti igual i tothom aprengui de tothom.

A les onze del vespre a la Casilla de les Mines D’Osor, tindrà cita un concert de funk previ al Black Music Festival, actuaran IN3?S, un trio instrumental de funk que s’inspira sobretot en els grups instrumentals dels anys 70, el rhythm’n blues de New Orleans i el drum ‘n’ Bass. El seu repertori passa per clàssics del gènere com de The Meters o Maceo Parker i versions més desconegudes d’artistes com Beastie Boys, John Scofield, Stevie Wonder, Medeski, Martin & Wood, Ray Charles.

A dos quarts D’una de la nit a La Mirona ens visiten Radical Animal Beat, com a grup del mes, una banda que manté la pulsació funk a base de beats electrònics amb uns directes intensos i demolidors.

Per allargar el cap de setmana, dissabte 18 a les set del vespre tenim la segona edició del Primer Carnaval Folk, el Folkestoltes 2012, organitzat per QRambla, Tradicionarius i la Casa de la Música. Una cita amb la música tradicional més festiva i de ball al gran públic, amb les actuacions D’Amanda Folk, Kat-ça-o i Martina quiere bailar.

Diumenge a dos quarts de sis de la tarda tenim Lipdob Festa Musical de Salt, una nova proposta de lleure per als joves on es combina la música en viu i sessions de dj. La festa comptarà amb la implicació dels propis joves en l’organització. Festa de Carnestoltes amb: Dakka Girona, grup percussió; Tecktonik Salt System, ball i concurs de disfresses.
Per finalitzar la setmana, doble sessió de jam session, a dos quarts de nou Jam Session al Sunset Jazz Club i, com cada diumenge a partir de les nou del vespre jam sessions, lliures i obertes a tot registre musical i a tothom que vulgui gaudir D’una agradable i animada jam, al Bar La Impremta de Girona.

Recordem que queden obertes les inscripcions al Mòdul 5 de Formació de la Eteca i al concurs Destaca’t 2012, un concurs de música jove de les comarques gironines que ja es troba a la quarta edició.