Els concerts de Iago Aguado Quartet i Vigorous ompliran la plaça de la Vila de Gràcia del jazz més contemporani

La 28a edició del festival L'Hora del Jazz - Memorial Tete Montoliu compta enguany amb una programació excepcional

Redacció.- Aquest diumenge tindran lloc dues propostes molt especials, per un costat la de Iago Aguado Quartet, una formació que es destaca pel caràcter íntim i sensible de la seva sonoritat i, tot seguit, la proposta de Vigorous, un trio de música contemporània instrumental amb una sonoritat fresca i espontània.
La 28a edició del festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu compta enguany amb una programació excepcional amb la participació de Carme Canela & Joan Monné, Lucía i Horacio Fumero Duo, Iago Aguado Quartet, Vigorous, Sabina Witt, Unexpected, The Cheap Trick Trio, DÁCIL, Magalí Sare & Andreu Zaragoza, Geni Barry Quartet, The Santiago Acevedo Ensemble, Eladio Reinón Jazz Quartet i Intimitats.
La plaça de la Vila de Gràcia és un cop més l’escenari principal del festival per on desfilaran un total de vuit grups distribuïts al llarg de quatre diumenges de setembre.
Una de les novetats d’aquest any és el canvi d’horari dels concerts que enguany s’inicien a les 17.00 h en comptes de les 12.00 h.
El Festival s’estendrà pel territori amb concerts a Bigues i Riells, Vilafranca del Penedès, Girona i Tarragona.
 
PROGRAMACIÓ MÉS ENLLÀ DE GRÀCIA
Com cada any, el festival L’Hora del Jazz traspassa les fronteres de Barcelona per portar el jazz a altres indrets del territori en concerts de pagament.
La programació de nit arrencarà aquest dissabte 15 de setembre a les 20.30 hores a l’Auditori del VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès amb Geni Barry Quartet featuring Guillermo Calliero, que oferirà un delirant hard-bop tot fent un repàs de temes de John Coltrane, Shorter, Benny Golson o Thelonius Monk.
El dissabte 22 de setembre a les 22.00 hores el festival també farà una parada al Sunset Jazz Club de Girona amb The Santiago Acevedo Ensemble que enguany presenta un disc amb sonoritats de Sud-amèrica i olor de Barcelona. La formació presentarà el seu nou disc La Travesía on el jazz, la música afro-cubana i el folklore colombià dialoguen de forma meravellosa.
El diumenge 23 de setembre a les 20.00 hores Eladio Reinón Jazz Quartet, format per intèrprets amb una extensa carrera professional, tocarà a la Capsa de Música de Tarragona i oferirà un concert que recollirà temes de diverses tradicions musicals, des del flamenc i la música llatina passant per la música clàssica i el jazz.
Finalment, el festival L’Hora del Jazz començarà a cloure la seva 28a edició al Jamboree Jazz Club el dimarts 25 de setembre amb Intimitats d’Albert Bover i Carles Margarit. Un projecte que presenta una lectura propera en clau de música de cambra de divesos estàndars de jazz i composicions originals.