Concurs de Maquetes Sona9

Estúpida Erikah, Fred i Son, Mine!, Minimal i Samitier, a la fase final del Sona 9 2009

Després dels concerts semifinals, celebrats durant el mes de setembre a Figueres, Vic i Barcelona, i de les diferents proves que han realitzat els 9 grups semifinalistes, el jurat del Sona 9, format per periodistes musicals D’iCat FM, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat i la revista Enderrock, ha escollit els 5 grups que han passat a la fase final del concurs. Aquests grups són: Estúpida Erikah (folk-rock – Terrassa), Fred i Son (jungle-pop – Barcelona),  Mine! (pop-rock – Barcelona), Minimal (pop-electrònic – Barcelona) i Samitier (pop –  Barcelona).

En aquesta fase final del Sona 9 2009, els cinc grups classificats hauran de fer un concert acústic als estudis d’iCat fm i gravar una cançó als estudis Kay de Manresa. Aquestes proves comptaran amb la supervisió i L’assessorament del músic i productor Toni Xuclà. Un cop superades aquestes proves el jurat valorarà i decidirà quins són els tres grups finalistes que actuaran el proper 10 de novembre a la gran final de la sala Bikini de Barcelona.  La festa del Sona 9 comptarà amb les actuacions de El Nota, guanyadors de L’edició del 2008, i un grup convidat per confirmar.

Organitzat per iCat fm, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat i el Grup Enderrock, i amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Sona 9 és el concurs més important per a la promoció de la música en català tant pels premis que atorga com pel volum de maquetes que es presenten. Enguany, s’ha arribat a la xifra rècord de 154 formacions inscrites.

El jurat del Sona 9 valora especialment aquells grups novells formats per components que no tenen encara una trajectòria i vinculació profesional amb la música,  una característica que defineix l’esperit del Sona 9 com a plataforma de nous talents.
Els premis del Sona 9 2009 són els següents:

– Premi Sona 9. S?atorgarà al guanyador de la final que se celebrarà a la sala Bikini de Barcelona. Aquest premi consisteix en la gravació i edició D’un disc, amb la direcció D’un productor professional, una campanya de publicitat a TVC, iCat fm i la revista Enderrock, una minigira de cinc concerts promocionals i la gravació D’un videoclip promocional.

– Premi Joventut. S?atorgarà al segon classificat de la final del Sona 9. Aquest premi consisteix en la gravació i edició D’un MaxiCD amb 4 cançons, una minigira per Catalunya amb 3 concerts promocionals a festivals i sales de concert i campanya de difusió als mitjans del concurs.

– Premi Èxit. S?atorgarà al tercer classificat de la final del Sona 9. El premi consisteix en una dotació de 2.000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.

– Premi per votació popular. S?atorgarà per votació del públic a qualsevol dels 18 grups que han accedit a la primera fase. Les votacions es realitzen a través de les webs del concurs: www.sona9.cat i www.enderrock.cat. Aquest premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros en material musical i una campanya de difusió als mitjans del concurs.