La consellera Vilallonga presenta a la Biennal d'Art de Venècia el projecte "Catalonia in Venice_To Lose Your Head (Idols)"

Aquest dijous, assistirà a la inauguració del pavelló d’Andorra, ubicat a l’Istituto Santa Maria della Pietà

Redacció.- La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, visitarà la 58a edició de la Biennal d’Art de Venècia, on aquest dijous, a les 19 hores, assistirà a la inauguració del pavelló d’Andorra, ubicat a l’Istituto Santa Maria della Pietà. La consellera estarà acompanyada de la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, i del delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi.
Demà divendres, Vilallonga inaugurarà, a les 18 hores, el pavelló de Catalunya a la Biennal, que s’emmarca dins dels Eventi Collateralli, i la proposta catalana per aquest any: “Catalonia in Venice_To Lose Your Head (Idols)”. Prèviament, a les 16.30 hores, la consellera de Cultural atendrà els mitjans de comunicació al mateix pavelló.
Comissariada per Pedro Azara, “Catalonia in Venice_To Lose Your Head (Idols)” és una reflexió, des de la teoria de l’art i l’estètica, sobre la particular i intensa relació de l’ésser humà amb les estàtues, que inclou documents i exemples originals que contextualitzen el fenomen de l’adoració i la destrucció de les escultures. A l’exposició, situada als Cantieri Navali de l’Illa de San Pietro de Venècia, participen els artistes Marcel Borràs i Albert Garcia-Alzórriz amb la col·laboració de David Bestué, Perejaume, Francesc Torres, Lúa Coderch, Lola Lasurt i Daniela Ortiz. A més, s’exposen exemples escultòrics que il·lustren i contextualitzen el fenomen de l’adoració i la destrucció de les estàtues, a Catalunya i arreu del món.
Revista Bonart
La publicació especialitzada en art, Bonart, que aquest 16 de maig celebra 20 anys, estarà present a la Biennal d’Art de Venècia que s’inaugura el dia 9 de maig. L’exemplar de la revista del mes de maig, que amb motiu de la seva nova presentació, serà de 180 pàgines, –i que inclou un ampli reportatge de la presència de Catalunya i Andorra a la Biennal–, es repartirà en els pavellons de Catalunya i Andorra d’aquest esdeveniment artístic.