Contemplatio / performed una coreografía de Sonia Rodríguez

El Museu de Ceràmica tancarà les portes el proper 3 de març de 2013, en motiu del seu pròxim trasllat a la nova seu del Museu del Disseny (edifici DHUB) de la plaça de les Glòries. Per acomiadar-se s’ha programat una proposta coreogràfica de la Cia. Sonia Rodríguez que està inspirada en la instal·lació fotogràfica Contemplatio de Carlos Collado.
La coreografia tindrà lloc aquest dijous 21 febrer a les 20 h. al DHUB-Museu de Ceràmica. Palau de Pedralbes (Av. Diagonal, 686. Barcelona).
La Cia Sonia Rodríguez té com a intèrprets a Olga Lladó, Carmen Macías i la mateixa Sonia Rodríguez. A Contemplatio / Performed es vol establir a través de la dansa un diàleg entre fotografies, l’espai on aquestes estan ubicades i el públic.
La singular disposició de les imatges a les sales del museu, que juguen amb la seva ubicació en un joc de presències i absències en què el visitant pot veure reflectit com si fos un mirall, dóna peu a una proposta coreogràfica que es basa en la creació de contrastos entre l’espai físic real i l’espai fotografiat.
La mirada del públic dibuixa un viatge espai-temporal on considera alhora el passat (la fotografia, bidimensional) i el present (la performance, tridimensional). La proposta treballa sobre la mateixa idea de la instal·lació,-la contemplació-, doncs tornen a ser els visitants del museu que donen sentit a l’acció amb la seva mirada. Els espectadors es trobaran amb visitants d’un altre moment congelats en les imatges, il·lustrant reaccions davant la col·lecció que els semblaran familiars. El vincle d’unió entre aquests dos actors principals es potenciarà amb l’acció de les ballarines, el moviment de les quals partirà dels gestos, postures i emocions dels visitants de les imatges.
La coreògrafa escollirà un conjunt de fotografies en funció de les sensacions i històries que aquestes li inspiren i de les possibilitats de l’espai. La performance serà doncs un recorregut per les diferents sales del museu. Es tracta d’una activitat gratuïta. Les exposicions del Museu de Ceràmica romandran obertes fins a les 22 h. només aquest dia.