Conversa sobre L’art de menjar amb Jaume Fàbrega i Eudald Camps

El proper 26 de març al Bòlit_PouRodó

Redacció.- En aquesta conversa analitzaran el moment culinari i artístic del país durant el període en què Carol Goodden (cofundadora del restaurant FOOD de Nova York juntament amb Matta-Clark el 1971),  va descobrir la cuina de proximitat de l’Empordà, un fet que la va inspirar profundament. Jaume Fàbrega, tot i ser historiador de l’art, és considerat un dels crítics gastronòmics més importants del país. Eudald Camps és un dels crítics i historiadors de l’art contemporani que coneix millor la producció artística de la segona meitat del segle XX i del segle XXI dels artistes gironins.

‘FOOD La Utopia de la Proximitat’ és un projecte que sorgeix del restaurant que, a principis dels anys setanta del segle passat, l’artista Gordon Matta-Clark va muntar, juntament amb Tina Girouard i Carol Goodden, al SoHo novaiorquès. Es tractava d’una iniciativa comunitària promoguda i gestionada per creadors de diferents disciplines on hi vivien, menjaven, treballaven i, en especial, exposaven plegats, com ara al cèlebre espai ubicat al número 112 de la Greene Street.

El fil conductor d’aquesta exposició col·lectiva, que aplega obres de Tina Girouard, Carol Goodden, Gordon Matta-Clark, Miralda, Fina Miralles, Antoni Muntadas, Pere Noguera, Àngels Ribé, Benet Rossell, Mar Serinyà, Francesc Torres, Marta Vergonyós i Jaume Xifra, és l’art vinculat amb el menjar, la cuina i l’experiència col·lectiva que pot ser la gastronomia en relació amb tres enclavaments culturals del món occidental com son París, Nova York i Catalunya.