Convidats d'honor

Exposició commemorativa del 75è aniversari del MNAC

Es compleixen ara 75 anys de la inauguració del Museu D’Art de Catalunya, i el MNAC ho celebra reunint una selecció D’obres mestres que permet fer un recorregut per la història de L’art català des de L’edat mitjana fins al segle xx.
Des del passat 2 de desembre es pot visitar aquesta exposició que presenta peces de gran qualitat artística de procedència diversa i d’artistes tan importants com ara Bernat Martorell, Fortuny, Picasso, Miró o Dalí. Algunes obres es troben actualment fora de les nostres fronteres i formen part de les coL’leccions de museus europeus i americans, i D’altres pertanyen a coL’leccions privades, a institucions, a museus i al patrimoni eclesiàstic de Catalunya. Fins i tot, de forma excepcional, algunes peces han abandonat per uns mesos la seva funció litúrgica.

En definitiva, la celebració del 75 aniversari de la inauguració del Museu D’Art de Catalunya brinda al MNAC L’oportunitat D’acollir durant uns mesos aquesta importantíssima i difícilment repetible selecció de Convidats D’honor. La mostra es podrà veure fins a L’11 D’abril.
Activitats a l’entorn de l’exposició
ELS CONVIDATS, COMENTATS
Reconeguts experts del Museu i del món acadèmic ofereixen les seves mirades a algunes de les obres més significatives de L’exposició. Cada sessió és una ocasió única per conèixer a fons un dels “convidats”.  Cada dimarts i dijous del 14 de gener al 9 de març, a les 18 h. Excepcionalment, els dies 16 i 18 de febrer aquesta activitat no es durà a terme.

UNA MÀ DE CONTES CONVIDATS!
A la ludoteca podreu veure els contes produïts pel MNAC amb la coL’laboració del programa de TV3 Una mà de contes. En aquest espai, a banda D’acostar-vos al món de L’art D’una manera ben suggeridora,  us proposarem també una activitat per a fer en família: utilitzeu els vostres dots creatius i expliqueu-nos un conte, tot inspirant-vos en les narracions que haureu vist i relacionant-les amb les obres seleccionades dels Convidats D’honor.

Etiquetes: